tiistai 6. maaliskuuta 2012

Tuulivoima alkaa tulla tiensä päähän Britanniassa
SPECTATOR


"To the nearest whole number, the percentage of the world’s energy that comes from wind turbines today is: zero. Despite the regressive subsidy (pushing pensioners into fuel poverty while improving the wine cellars of grand estates), despite tearing rural communities apart, killing jobs, despoiling views, erecting pylons, felling forests, killing bats and eagles, causing industrial accidents, clogging motorways, polluting lakes in Inner Mongolia with the toxic and radioactive tailings from refining neodymium, a ton of which is in the average turbine — despite all this, the total energy generated each day by wind has yet to reach half a per cent worldwide"

3 kommenttia:

 1. Milloinkohan Suomessa herätään tähän? - Liian myöhään.
  Milloinkohan Suomessa julkaistaan tämä artikkeli? N.5 vuoden päästä, kun täällä on tuhlattu omat miljardit tähän tuulihulluuteen ensin, pilattu maisemat ja saatu pyörä NOLLA aikaiseksi.
  Jos tuuli ei toimi muuallakaan, miten se ikinä voisi toimia Suomessa? - No eihän se toimikaan, mutta pääasia että työllistetään (ja rahat tungetaan ulkomaille) ja pakotetaan tämä hulluus kansalle.

  ML

  VastaaPoista
 2. Meillä Suomessa media osaa erittäin ansiokkaasti sulkea silmänsä todellisuudelta. Näin meille tuotetaan toimittajien uskoa ihannemaailmasta päivästä toiseen. Yle ja Erkkomedia, heidän ei tarvitse jalallaan oikeaan maailmaan astua. Riittää että seurustelee samat arvot omaavien kollegoiden kanssa ja raportoi maailman uutistoimistojen uutisia ja kyselee valtavirran mielipidevaikuttajia. Itse toimittajien ei tarvitse ajattelemaan tai kyseenalaistamaan ryhtyä, sillä asiantuntijathan ovat ajatelleen kaiken valmiiksi.

  VastaaPoista
 3. Tällä hetkellä, 9.3.2012 klo 12:20 Suomen yhteensä 197 MW ( v. 2010 tilaston mukaan , nykyjään nimelliskapasiteetti ylittänee jo 200 MW ) tuulimyllyjen nimellistehosta saadaan irti 63 MW, eli n. 32 %. Tuuliolosuhteet koko Suomen rannikon mittauspisteissä näyttää tällä hetkellä 8 - 16 m/s, alueellisesti painopisteen ollessa yli 10 m/s. Myllyviisaiden mukaan tuulen nopeus on suurempi kuin mittauspisteiden, koska myllyjen napakorkeus on ylempänä kuin mittauspisteet. Tämä kuvastaa myllyhullutuksen järjettömyyttä. On uskomatonta, että samalla kun valtakunnan ylin johto patistaa säästämään julkisissa menoissa, ollaan veronmaksajia sitomassa vuosittain 250 - 300 miljoonan tuulimylly ja risupakettitukiaisiin. Tuulimyllyjen valmistuksen kotimaisten työpaikkojen lisääjänä voi tutustua vaikka J.Sillanpään myllyhankkeessa. Suurin osa myllyjen osista tulee ulkomailta.

  VastaaPoista