perjantai 6. huhtikuuta 2012

"European Batteries"-taas kaatuu vihreän teknologian firma
YLE

Suurilla lupauksilla aloitettu litiumakkufirma European Batteries Varkaudessa on hakeutunut yrityssaneeraukseen. Talousluvut ovat surulliset, 75 miljoonaa euroa investoitu, 65 työpaikkaa ja liikevaihto yksi (1) miljoona euroa. Tämähän on lähes sääntö näissä "vihreän uuden teknologian" puuhissa, edes tolkuttomalla veronmaksajien tuella ne eivät pysy pystyssä vuotta-paria enempää. Hurjasti tuettu tuulivoima on vaikeuksissa innokkaimmissa kehitysmaissaan, Tanskassa ja Saksassa, meillä siihen lapioidaan rahojamme 200 miljoonaa vuodessa ja talousluvut pimitetään. USA:ssa kaatui vasta vuoden verran toiminut aurinkoenergiafirma "Solyndra", Obaman lempilapsi, huolimatta miljardin dollarin tukiaisista, jotakuinkin samoin luvuin sähköauto Fisker Karma, niinköhän niitä oikeasti valmistetaan Uudessakaupungissa koskaan? Vastaava innovointi Tesla on myynyt muutaman kymmenenen autoa superrikkaille. Mm. Espanjassa
jokainen uuden teknologian työpaikka vie kaksi vanhaa ja työttömyys lisääntyy.

6 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. "Mm. Espanjassa jokainen uuden teknologian työpaikka vie kaksi vanhaa ja työttömyys lisääntyy."

  Tämä ei koske pelkästään uuden teknologian työpaikkoja eikä vain Espanjaa, vaan se pätee kaikkiin tuettuihin työpaikkoihin kaikkialla. Nyrkkisääntönä yksi tuettu työpaikka tuhoaa aina kaksi muuta työpaikkaa.

  Tästä syystä on parempi vastustaa yritystukia yleensä, kuin keskittyä vain tietyn teknologian tukien vastustamiseen. Lopetetaan yritystuet ja vapautetaan markkinat kaikesta muustakin sääntelystä, aivan kaiksesta, ilman poikeuksia.

  Tällöin kukaan ei voi pakotaa sinua maksamaan vihrestä tai uudesta teknologiasta eikä toisaalta estää käyttämästä sellaisia höyrykoneita, kuin itse haluat. Antaa ihmisten itse valita teknologiansa ja kehittää itse haluamaansa teknologiaa ilman valtion väkivaltaista puuttumista.

  VastaaPoista
 3. Ei muuta kuin karvalakkilähetystö (mielellään jalkaisin) Varkaudesta Ville Niinistön puheille, niin eiköhän rahaa alkaa irtoamaan?
  Vai onko tämän hallituskauden rahat pumpattu "hiilinielujen kehitystyöhön"?

  VastaaPoista
 4. Eläke-Fennia sijoitti Varkauden Akkutehtaaseen vielä vuonna 2010 seitsemän miljoonaa. Summa on tietenkin pieni eläkerahastojen mittakaavassa, mutta eikö niiden pitäisi sijoittaa suhteellisen pienellä riskillä? Mahtaako saada mitään takaisin pesänjaossa?

  VastaaPoista
 5. @Epäilen,noilla luvuilla (liikevaihto YKSI (1)miljoona)ei paljon sijoittajia ilahduteta. Silti tuon olisin suonut menestyvän,onhan Suomessa litiumvaroja, muutoin toinen puoli maailman litiumista on vasemmistolaisen sotilasjuntan hallisemassa Boliviassa.

  VastaaPoista
 6. Eläke-Fennia minunkin eläkkeeni maksaa.Toivottavasti eivät keksi lisää näitä hyviä ideoita.

  VastaaPoista