keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Ilmastoironia huipussaan:Saksan vihreät rukoilevat tukiaisia fossiilivoimalle

Financial Times Deutschland WELT Ydinvoiman alasajo tekee energiatilanteesta Saksassa katastrofaalisen ja nyt, ironista kyllä, Etelä-Saksan osavaltion vihreät vaativat Angela Merkeliltä tukiaisia fossiilisen voiman, kaasuvoimaloiden lisärakentamiseen. Ensi talvena Saksa on ihmeessä energiansa kanssa, erityisesti jos Venäjän kaasussa tulee toimitushäiriöitä vaikkapa erityisen kylmän talven (ennuste: uusi pikkujääkausi uhkaa) johdosta tai Venäjä muuten vain ei ole tyytyväinen maan politiikkaan. Ehkäpä Saksa tekee vastaavan tekopyhän ratkaisun kuin Ruotsi, joka myös "lopetti" ydinvoiman viitisentoista vuotta sitten ja oli muutama vuosi sitten OECD:n tilastoissa viiden eniten sähköntuotantoa ydinvoimalla lisänneen maan joukossa.

31 kommenttia:

 1. http://ilmastotieto.wordpress.com/

  Itse vaikka vähän vasemmalle kallistunkin niin sukujuuret ovat puhtaasti Suomesta ja sodittu on Suomen puolella. Ehkä tässä onkin se syy, miksi en oikein noista vihertouhuista perusta ;)En kyllä ymmärrä mikä pakko näillä vihervasureilla on tunkea viherlinjansa kaikkialle. Työväenliike perustettiin puolustamaan oman maan väestön ihmisoikeuksia eikä ydinvoimaa vastustamaan.

  VastaaPoista
 2. @poni

  Niin,pohdiskelin, että miksipä antaisin blogissani puheoikeuden tyypille,joka on antanut minulle ikuisen porttikiellon omaan lehteensä täysin perustelemattomasti ja lisäksi vielä solvannut törkeästi väittämällä kaikenmaailman nimimerkeiksi ilman todisteita, tuo vuodatus pilaa mainettani iät ja ajat Googlessa. Pitänee kysyä JSN:lta, onko tuollainen hyvien tapojen mukaista, johan kerran Sanoma-konsernille sain JSN:n yksimielisen tuomion (Radio Rock).

  Katsotaan asiaa sitten uudelleen, jos portti nk. "Tieteeseen" aukeaa. Se ei silti tarkoita sitä, että palaisin, ei suuremmin kiinnosta tulla oravan älyllä varustetujen pahantapaisten teinien syljettäväksi.
  Nyt tuntui kommenttiasi lukiessa siltä, että kohta heität minut ulos täältäkin;). Sinänsä mielipiteissäsi ei ole moittimista, joten sääli tämä, mutta en minäkään mikään jeesus ole, joka antaa anteeksi kaiken!

  VastaaPoista
 3. Kuten sanoit, yritän pitää tämänkin blogin tasoa ylhäällä, kun itse et siihen kykene.

  Ihan hyvä, ettet tule -vaikka pääsisitkin- ettei senkään palstan taso entisestään laske. Oltaisiin kohta maaoravan henkisellä tasolla.

  VastaaPoista
 4. Jahas,katsotaanpas tuota tasoa, tässä muutaman viimeaikaisen TIEDE-keskustelun otsikkoja:

  "Huonosti laulaminen ilman tukkaa" (aloittaja moderaattori asdf)

  "Riesen suklaatoffee" (hombre)

  "Miltä edellinen kirjoittaja näyttää" (marian) (täytyykö tuota kysyä, yhtä tyhmältä kuin kirjoittaa)

  "Hitler-huumoria" (rousseau)

  "Mitä tulee mieleen" (for3ver) (tyhjä kallo)

  "Tulin uskoon" (spin0) (jep, tämä tuplanolla)

  "Parisuhdeongelmat ja Bilteman kuvasto" (tierämies)

  "Istualtaan pissaavien miesten arvo naismarkkinoilla" (baal 1984)

  Eiköhän riittäne todistamaan foorumisi tieteellisyyden kastematoasteikolla? Selitä madolle sateenkaarta? No, siinä sinulla kykyjäsi vastaava tehtävä. Unohda tämän blogin taso, et sinä sen arvioinnista sitä toista viittäkymmentä senttiä kuussa saa!

  VastaaPoista
 5. Tämähän varsin hupaisaa...

  Nyt ymmärrän, miksi tasosi on näin alhainen. Olithan kaivanut kaikki otsikkosi palstan VAPAA SANA -osiosta, jossa tieteellistä keskustelua ei edes sallita. Kaikki sellaisen yrittäminen nostetaan aina yläkertaan.

  Tuolla osiolla aletaan lähestyä tämän blogin älyllistä tasoa, ylhäältä päin. Ollaan kohta maaoravan tasolla, mutta tuollakin vielä liidellään liito-oravan lailla tämän räpellykseen verrattuna.

  Tiede-osiolla on sentään ainakin aihe: Älykäs ja sosiaalisesti vammainen?
  Linkki

  Voisi sopia sullekin, kokeilepa.

  VastaaPoista
 6. @poni

  Kuis tää nyt tällaiseksi meni? Ai niin, se alkoi kun päästin Phonyn tänne, olinkohan juovuksissa silloin?

  Kaj "GAIA" Luukko tuolla blogissaan suosittaa huumoria kaipaavien siirtymistä blogiini. Hän voisi täsmentää linkkinsä tähän topikkiin. Huumoria sen sijaan on rutosti (kuulemma) Ilmatieteen laitoksen tuella väsätyssä "Ilmastotieto"-sivustossa, jossa kirjoittajina mm. Kaj Luukko ja Tuomas Helin. Lienee Ilmateologian laitoksen Hanasaaren filiaali.

  VastaaPoista
 7. Ja vielä ponille:

  Selvennykseksi muistutan,että TÄMÄN foorumin moderaattori olen MINÄ, et SINÄ. Tämä ei ole varoitus, ei edes huomautus, mutta .. (loppu on
  identtinen oman varoituksesi kanssa joulukuulta 2010).

  VastaaPoista
 8. Mitä olen lukenut tuolta tiedelehden foorumista niin näyttää siltä että olette samaa mieltä siitä että ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on pelkkää bullshittiä. Onkos syy siis ihan henkilöstä johtuva, eikä mielipiteistä?

  VastaaPoista
 9. @Anonyymi

  Tuo ihmetyttääkin. Phony, oman kertomansa mukaan insinööri ja peruskoulun opettaja,etunimikin sama,Hannu,heitti minut ulos suuremmin varoittamatta,
  perusteluja ei annettu. Keskustelin vain tieteestä,siellä mm. nk. heliumpallojutussa olimme eri mieltä, Kun alkoi näyttää, että minä voitan, topic oitis suljettiin. Syyt ovat luultavasti syvemmällä, Phony on talon omaa väkeä ja määrättiin poistamaan minut. Hän on yrittänyt saada minut takaisin foorumille, mutta joku (Ruukki?) haraa vastaan. Sanoma-konserni ei unohda,että sain sille (Radio Rock´ille) taannoin JSN:n yksimielisen tuomion. Keskinäisen ymmärryksen puutetta selittänee vaikkapa se tosiseikka, että poni on ajokortiton fillarimies, ajaa tukka hulmuten työhön Sanomataloon
  Skitsobackasta "Moskva"-merkkisellä pyörällään;).

  VastaaPoista
 10. Anonyymille.

  En nyt sanoisi, että se on sitäitseään, minusta asiaa ei vain ole osoitettu riittävällä varmuudella. Palstan tilastotieteilijä Arroios ei ole edes trendiä löytänyt aikasarjoista. Nykymenetelmillä kaikki vaihtelut mahtuvat normaaliin kohinaan.

  Hannu vaan tykkää verbaalisesta verryttelystä. Ainoa ongelma Hannulla on vain ollut se händikäppi, että olen joka kerta kun on koitettu uittanut Hannun kölin ali. Sekös harmittaa. Ymmärtäähän sen, ammattitoimittaja eikä pärjää kansankynttilälle.

  En ole talon väkeä, minulla ei ole Sanomatalon kanssa mitään muuta tekemistä kuin palstan palkaton moderointi.

  Voisin minä, Hannu, ruveta tämänkin blogin modeksi. Saataisiin tännekin jotain rotia. Sovitaano niin? Lupaan ainakin ilmoittaa etukäteen ennen kuin annan sinulle bannit, jookos?

  VastaaPoista
 11. Sama anonyymi: Kyllä se taitaa olla niin että se ketä "hävii" pistää toisen suun kiinni bannilla kun ei muuten pysty ;).
  Ja vaikka jenkkiautoja harrastankin niin välillä vituttaa bloginpitäjän jenkkien nuoleminen, se ei kuitenkaan haittaa tän blogin lukemista mitenkään.
  Kummasti tuolla "tiede" foorumilla saa laukoa henkilöön kohdistuvaa solvaamista jos vihollinen on yhteinen.

  VastaaPoista
 12. @ Epäilemättä haluaisit moderoita minut ulos täältäkin,mutta se ei onnistune, ellei sinulla ole erityisen hyvää tuttua Googlessa.

  Höpö-höpö ettet ole talon väkeä,ei niin tahvoa olekaan, joka tekisi palkatonta työtä 24/7. Vai onko, sehän selittäisi yhtä ja toista ...

  Kölin ali heh ... kyllä sinun kotiaineellasi ehkä rimaa hipoen voisi tuolla teurastajahattukisassa päästä läpi, sen yo-lakin lippa muuten on erinomainen paikka kiinnittää uistimet. Kerronpa jotain: Kun minä luin lukiota Käpylän iltaoppikoulussa (olin silloin jo kemian insinööri),
  meillä oli suomen kielessä Pertti Hallikainen,joka veti radiossakin kielenhuoltoa. Piti kirjoittaa 18 kotiainetta. Kun olin jättänyt kolmannen (3.) aineeni, Hallikainen luki sen koko luokalle esimerkkinä laudaturin aineesta ja sanoi olevansa niin vakuuttunut, ettei minun tarvinnut enempää kirjoittaa. Perisuomalaseen tapaan kukaan ei sen jälkeen ollut tuntevinaan minua, kateus vie kalatkin jne...

  En nyt viitsi tähän enää kertoa niitä ylistyksiä muualla, että jää edes yksi ystävä, jo tekussa sain Itsenäisyyden juhlavuoden 1967 (50v)sarjani parhaan kirjoittajan kunniakirjan ja melkein pääsin istumaan ministeri Johannes Virolaisen syliin, mutta molemmilla polvilla istui jo ekaluokkanen pikkutyttö,ainaista ikärasismia, vaikka olin vasta 25-vuotias!

  VastaaPoista
 13. @ Anonyymi

  "välillä vituttaa bloginpitäjän jenkkien nuoleminen, se ei kuitenkaan.."

  En minä jenkkejä nuole,olen oman kokemukseni perusteella ihan oikeasti sitä mieltä, että siellä on parhaat autot. Natsikiikku on täällä wanhassa aatumaassa jonkinlainen uskonto. "Ei autoa kummempi", sanoi eräskin taksisuhari möörsistään,
  mutta ylihinnoiteltu. Sellasia v..n öykkäreitä kun Baijerissa asuu,ei muualla maailmassa olekaan,miksihän niillä on nahkahousuissa sepalus väärällä puolella;)?

  No,kehu sinä saksalaisia autoja,minä jenkkejä1

  VastaaPoista
 14. Sama Ano taas. En pysty bimmervaageneita kehumaan kun sellaista ei ole ikinä ollut.
  Enkä tarkoittanut jenkkien nuolemisella autoja vaan koko maata kulttuureineen.
  Ei sieltä mun mielestä ole mitään muuta hyvää tullut koskaan kuin autoja.
  Onneksi ne on palannu "juurilleen" ja tekee taas autoja(myös muskeli) tulevien harrastajien käyttöön.

  VastaaPoista
 15. Anonyymille. Voit itse tarkistaa kumpi oli se puoli joka hävisi. Pakinoihin linkit tässä, jos Hannulla kantti kestää ne julkaista.

  Ensimmäisenä Hannun haaste, johon hän ei varmaan vastausta edes odottanut, no miten kävi. Se Hannun oma "pakina" on tuon minun yritelmäni yläpuolella.

  Sitten minä päätin antaa Hannulle revanssin mahdollisuuden ja kirjoitin aikaan sopivan jääkiekkojutun. Hannu ei jostain syystä enää osallistunut lainkaan tai no normaalilla "huumorillaan".

  Seuraavaksi Hannu lupasi laulaa koko palstan suohon. No otin tietenkin haasteen vastaan ja siitä syntyikin pätkä nelipolvista trokeeta. Hannun laulutaidoista ei saatu esimerkkiä.

  Minusta nuo kyllä kelpaavat kölin ali uittamiseen.

  Kiitos Hannu muuten kehuista. Sanoithan tuossa yllä: "Kaj "GAIA" Luukko tuolla blogissaan suosittaa huumoria kaipaavien siirtymistä blogiini. Hän voisi täsmentää linkkinsä tähän topikkiin." Myönnäthän tuossa, että huumori tuli blogiisi tämän topikin ja minun kirjoitusteni myötä.

  Kirjoitit myös: "Hallikainen luki sen koko luokalle esimerkkinä laudaturin aineesta ja sanoi olevansa niin vakuuttunut, ettei minun tarvinnut enempää kirjoittaa." Ah, kuinka oikeassa hän olikaan. Olisit jättänyt kirjoittamisen tosiaankin niihin kolmeen aineeseen ja siirtynyt kansakouluinsinöörin vaativiin heliumpallokokeiluihin.

  VastaaPoista
 16. Höpsistä Hannu.

  Pari viestiä sitten pystyit lukemaan ja kopiomaan Vapaa sana -osiolta otsikoita tänne. Miksei silloin tullut porttikielto -tekstiä, ja nyt muka tulee.

  Juksaat.

  VastaaPoista
 17. Kiitos phony todistit olevasi melkoinen pelle.
  Ja jenkit taitaa olla, tai ei enää mutta silloin isojen rähinöitten aikaan eurooppalaista sukujuurta olevia ja kuka ei lähtis kotiseutuaan puolustamaan?
  Nykyään ne kaivaa verta nenästään ja missä öljy siellä jenkki. Jä missä ähly siellä terrorismia, jopa ilman jenkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kiitos phony todistit olevasi melkoinen pelle."

   On hyvää huumoria ja huonoa huumoria.

   Ja on ihmisiä, jotka eivät kumpaakaan ymmärrä.

   Ole hyvä, pellejä tarvitaan.

   "Jä missä ähly siellä terrorismia, ...", mutta rasisteja ei kaipaa kukaan!

   Poista
  2. Toisen rasisti on toiselle realisti.
   Pistäs listaa ketkäs niitä terriritekoja tekee eniten, siis minkä uskonnon edustajat.

   Poista
 18. @Phony

  Jenkit on kahdesti pelastaneet Wanhan Euroopan, ilman niitä täällä puhuttaisiin vain joko Venäjää tai saksaa, seuraavaksi arabiaa, joten pelastavat vielä kolmannen kerrankin joskus.

  Phony, en pysty lukemaan noita ja siten kommentoimaan, kun tulee vain teksti: "Sinulla on porttikielto". Epäreilua! (no,proxylla, mutta en viitsi, turhaa turhaa ..).

  Ja elähän nyt noita kirjoitelmia turhaksi tuomitse, maksoin niillä opintoni monta vuotta.

  VastaaPoista
 19. @poni


  "Pari viestiä sitten pystyit lukemaan ja kopiomaan Vapaa sana -osiolta otsikoita tänne. Miksei silloin tullut porttikielto -tekstiä, ja nyt muka tulee"

  Joo, olin kirjaston koneella. Nyt omalla ja sillehän on IP-esto. Simple as hole;).

  VastaaPoista
 20. Mutta,olemmepa eksyneet kauas otsikon aiheesta,olisiko aika palata siihen? Laskurin mukaan tämä keskustelu kyllä tuo lukijoita,nk. "Tieteen" pellet (muutkin) linjoilla? Haluavat nähdä, miten mode kaatuu, kun ei pysty bännimään vastapuolta?

  VastaaPoista
 21. Yhä kummallisempaa!

  Kirjoitit tuon viestisi 17. toukokuuta 2012 klo 18.07. Silloin oli Helatorstai ja kaikki pääkaupunkiseudun kirjastot olivat pyhäpäivän takia suljettuina koko päivän. Tarkistin.

  Juksaat.

  VastaaPoista
 22. Jätit sitten julkaisematta tämän:

  "Yhä kummallisempaa!

  Kirjoitit tuon viestisi 17. toukokuuta 2012 18.07. Silloin oli Helatorstai ja kaikki pääkaupunkiseudun kirjastot olivat pyhäpäivän takia suljettuina koko päivän. Tarkistin.

  Juksaat."

  Kirjoitin tuon ennen viimeistä viestiäsi. Kuka nyt sensuroi? Onko kaatumisesi jo niin lähellä?

  VastaaPoista
 23. @poni

  En jättänyt julkaisematta,kuten huomaat,läksin vain "Kovan lain" jälkeen klo 23 nukkumaan, oli vaimon haku sairaalan yövuorosta ja siksi aamulla herätys 05:45,
  ei tässä wanhana enää jaksa yökausia riehua (paitsi USA:ssa;). Tarkistin ja vapautin kommentit siis nyt aamulla!

  Tjaah,että helatorstai ... eikö siellä Hinthaarassa kirjastot olekaan auki helana, kuten täällä sivistyksen piirissä?

  VastaaPoista
 24. Tuo Hinthaara on kyllä sinultakin jo niin väsynyt vitsi, että... Etkö parempia keksi?

  Niin, sanoinhan minä, että tarkistin kirjastojen aukioloajat. Kirjastot koko Suomessa olivat 17.5. Helatorstaina kaikki kiinni. Jopa pääkaupunkiseudulla!

  Ja kommenttien julkaisuajankohdasta. Kirjoitin viestini Kovan lain aikana, jonka jälkeen sinä kirjoitit viestisi klo 23:00. No, mitäs me näistä.

  Keskustelu repsahti pois aiheesta, koska sinä onneton poistit ensimmäisen vastausviestini aiheeseen. Kirjoitin siinä seuraavasti.

  Vihreät alkavat olla kuin se kuuluisa harakka tervatulla katolla. Jos ei pyrstö ota kiinni tervaan, niin nokka ottaa.
  Itse kallistun sen puoleen, että Saksan on pakko ottaa ydinvoimansa uudelleen käyttöön, muuten tilanne tulee ajan oloon kestämättömäksi. Kukaan ei tiedä millaisia revisioita Saksan ydinvoimaloissa parhaillaan tehdään.

  Kannattaa muistaa, että Olkiluodossa on laitosten nettotehoja nostettu kolmessakymmenessä vuodessä yli 20 prosenttia 660 MW:stä noin 820 MW:iin.

  VastaaPoista
 25. @poni

  Heräsit vasta,tuliko mopoiltua myöhään?

  Hyvä että toistat tuon kommentin vihreistä,se onkin ainoa asiapitoinen tähän asti.

  Ai oli kirjastot kiinni? Se oli varmaan sitten joku nettikahvio, Starbucks ehkä, sellainenhan juuri avattiin täällä Helsinki-Vantaan lentoseman tuloaulassa. Menin kai erhetyksessä viikkoa liian aikaisin, lento Milanoon onkin vasta viikon päästä.
  Nykyisin ei koskaan tiedä,miten aikaisin pitää mennä
  lentosemalle. Tuttava meni kaksi tuntia ennen koneen lähtöä, matka oli Miamiin Luftpask .. siis hansalla.
  Ei päästetty enää koneeseen ja tonni meni kankkulan kaivoon, Luftpask.. siis hansa ei koskaan vastannut valitukseensa. No,sakemannit ovatkin aina varastaneet, perunat pellosta, pyyhkeet hotellista ja kultahampaat jutkulta ...

  Aika kova se Kova laki, eikö totta?

  VastaaPoista
 26. Hiukan huvittaa tämä keskustelu. Hannu on ehkä hiukan uppiniskainen ja ylikonservatiivinen, ja uskoo ehkä vielä siihen itä paha, länsi hyvä asetelmaan (se paha löytyy muuten molemmista kartanpuoliskoista keskusta mukaanlukien ;). Kuitenkin Hannun argumentit ovat aina asiallisia jos omatkin argumentit ovat asiallisia, ja Hannu ESIINTYY OMALLA NIMELLÄ toisin kuin te "tiede" lehden surkimukset.

  VastaaPoista
 27. @Kiitokseni "anonyymille" tuesta! Nk."Tiede"-lehdessä esiintyy tosiaan vain pari-kolme omalla nimellään,joka todistaa siitä, että lähes kaikki siellä kirjoittavat ovat vasemmistolaisia teinivellihousuja,joille sopii puskasta selkään ampuminen nimimerkin suojasta. En usko yhdenkään "oikean" tieteilijän tuonne eksyvän, enkä minäkään, vaikka moderaattorinsa "Phony", joka antoi aikanaan porttikiellon, on nyt useasti rukoillut minua takaisin palstoille.

  VastaaPoista
 28. @Nti/rva/hra nimimerkki "tyy":lle muistutuksena, että olet herjatekstiesi johdosta 3 kk:n kiellossa tänne. Uusin kommenttiyrityksesi ei ainakaan asia auta.

  VastaaPoista