keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

USA vähentänyt eniten hiilipäästöjä sitten vuoden 2006 - Obaman kuolemansuudelma taloudelle

Vancouver Observer Yllättävästi USA, "suurin saastuttaja" on vähentänyt eniten hiilipäästöjään sitten vuoden 2006, jopa enemmän kuin Kööpenhaminan sopimus edellyttää. Mutta tällä on ollut kova hinta, työpaikat ovat paenneet Kiinaan ja holtiton investointi "uusintuviin" on vienyt mm. Kalifornia osavaltion, ennen USA:n rikkaimman, talouden lähes konkurssiin. Silti nämä uusiutuvat, aurinkovoima, tuulivoima, biopolttoaineet edustavat vain alle prosenttia (1%) maan energiantuotannosta ja tähän on jo laskettu mukaan biopolttoaineet. Suuri, miljardilla dollarilla tuettu aurinkovoimayhtiö "Solyndra", Obaman malliesimerkki, ajautui juuri konkurssiin toimittuaan vain vuoden ja sama kohtalo uhkaa montaa muuta. Sähköautovalmistajat Tesla ja Fisker-Karma ovat saaneet molemmat puoli miljardia dollaria veronmaksajien tukea ja muutama kymmentä autoa on myyty superrikkaille. Erityistä närää USA:n veronmaksajille aiheutti Fisker-Karman työpaikkojen vienti Suomeen. Obaman vihreä poltiikka on ollut todellinen kuoleman suudelma maan taloudelle.

1 kommentti:

  1. Ilmankos meillä on ollukin viilenevä trendi - puhumattakaan viimeisistä talvista. Perk@l@ jos Jenkit jatkaa samaan tahtiin, niin meillä tulee vielä kylmä!

    Toivottavasti vihreät tai ilmatieteen laitos eivät lue tätä blogia ja huomaa, että olen (vale)ilmastotieteilijä, nimittäin oletan jonkun vielä sanovan tai kirjoittavan jotain tuohon suuntaan!

    VastaaPoista