maanantai 3. syyskuuta 2012

Onko arktisen jää todella ennätysalhaalla?
Päivän Helsingin Sanomat hehkuttaa taas Pohjoisnavan jäätikön sulamisesta ihmisen toiminnan vaikutuksesta. Toinen osa uutista on se huolestuttava tosiseikka,että suomalainen Greenpeacen "aktivisti" kastui yrittäessään kiivetä venäläiselle öljynporauslautalle arktisessa. Järkyttävää.

Asiasta ollaan kuitenkin tiedemiespiireissäkin hyvin montaa mieltä,meikämedia poimii tietenkin vain ilmastonmuutosuskoa tukevat palaset tästä uutisvirrasta. On hyvä muistaa,että ilmiö tunnetaan jaksollisena jo pitkältä ajalta,suomalainen Adolf Nordenskjöld purjehti sulan Koillisväylän läpi ensimmäisenä Vega-laivallaan jo satakunta vuotta sitten.

Helsingin Sanomat tänään

Tri Tim Ball

Anthony Watts

4 kommenttia:

 1. Alkaa järjettömyydessään koetella itse kunkin mielenterveyttä ja jaksamista tämä ilmastohössötys ja median puolueellisuus. Nimenomaan poimitaan agendaa tukevat palaset sieltä täältä ja vääristellään näiden väittämien ympärille sitä suurta ilmastonmuutosta (ent. -lämpeneminen). Minne on hävinnyt terve maalaisjärki maailmasta? Mielestäni sen hupeneminen on äkillistä ja todellista.

  VastaaPoista
 2. Huvittavinta on se tässä ilmasto-lämpene-muuttuu
  huuhaassa on se, että milloinkahan nämä "uskovaiset" huomaavat miten se maailma hoitaa itse aina itseään, teki ihmiset mitä hyvänsä. Ei ainakaan minulle kelpaa selitykseksi "Ei kukaan kertonut totuutta". Jotenkin riipii aina, kun uutisissa ja joka hiton documentissa vaahdotaan kuinka ihmiset toimillaan on syypäät tähän kuuluun ilaston muutokseen. Jos ottaa YLE:n ohjelmatarjonnasta pois vanhat MOT ohjelmat, ei yhtään fakta tietoa tule tuutista. Ei edes mitään kyseenalaistavaa documenttia. Kyllä vihreitä naurattaa (matkalla pankkiin).

  VastaaPoista
 3. Venäläisten mukaan laivoja on juuttuneena jäihin alueella josta jäät ovat tutkijoiden mukaan sulaneet... Ilmeisesti aine onkin siis jotain jään kaltaista uutta H2O myrkkyä joka on syntynyt ilmastonmuutoksen ääri-ilmiöissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tai sitten kyseessä hiilihappojää, jota on syntynyt hillitsettömän ilmaston lämpenemisen ja hiilidioksipitoisuuksien kasvamisen vuoksi - merissäkin- ihmisten aiheuttamana tietenkin.

   Hmmm... missähän olen ollut mm. kemian tuntien aikana - vihreiden paikallisjärjetön kokouksissa ilmeisesti?

   Poista