keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Vihreä valhe merenpinnan noususta

Uuden Suomen nettihumpuukilehdessä on nyt vihreiden täyskäsi vihreän päätoimittaja Huuskon palattua muutama miljoonaa aivosolua vajaampana. Haetanneeko tuo, sanoisi savolainen. Börjet, Uimonen hesasta tällä kertaa, hihkuu, että YK:n mukaan merenpinta nousee 60% nopeammin kuin on arvioitu, eli 3,2 mm/a kun arvio oli 2 mm/a. Kovin tarkoitushakuinen arvio, kun jo vuosisadan tai pari on tiedetty merenpinnan vakionousuksi tuo noin 3 mm/a. No, YK, tämä Manhattanin kommarikopla on ennenkin syyllistynyt totuuden väärentämiseen. Ei ole kauaa siitä, kun pääsihteerinsä väitti myrskyjen lisääntyneen "ilmaston lämpenemisen" seurauksena. Tilanne oli kiusallinen jopa itse ilmastouskon kirkko IPCC:lle, jonka viikon päästä lausumasta ilmestyvä uusi seurantaraportti kiisti tuon. Kompromissina, ettei nolattaisi YK:n pääsihteeriä, tekstiä muutettiin muotoon: "Saattaa vaikuttaa myrskyjen lisääntymiseen". Jo 2005 tämä vastaava väite aiheutti välirikon oikeiden tiedemiesten ja poliitikkotiedemiesten välillä IPCC:ssä, kun johtava myrskyekspertti ja neljännen seurantaraportin pääkirjoittaja, prof. Chris Landsea erosi IPCC:stä vastaluseena sille, että "politiikka ohjasi tiedettä". Hänet korvattiin "joustavammalla" tiedemiehellä, Kevin Trembethillä. Todisteet löydät kun googlaat: "Colorado Edu - Chris Landsea resigns IPCC". (Minä en tällä uudella tabletillani vielä osaaa copy-pasteta).

4 kommenttia:

 1. Tälläistä paskaa levitetään kritiikittömästi mediassa http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012112816386428_ul.shtml

  Se copy-paste tapahtuu varmaankin niin, että painat pysyvästi sitä kohtaa, jonka haluat kopioida. Silloin ilmestyy copy-paste-valikko.

  VastaaPoista
 2. @Taukki

  Luin tuon saman juuri Iltalehdestä ja laadin topickia siitä!

  Noin sen copypasten teoriassa pitäisi tässä Android 4:ssa toimia, mutta kun ei. Kun painan tekstiä, se tummenee, mutta mitään valikkoa ei ilmesty?

  Vaihdan tämän pahuksen tabletin oikeaan läppäriin! Kätevähän tämä matkalla on, muttei työkoneena.

  VastaaPoista
 3. Ihan mielenkiinnosta kuulisin blogin pitäjän kommentin minne sulaneet napajäätikköjen vedet katoavat elleivät merien pinta-aloihin?
  Jos et hieman tarkenna, tarinasi ja perustele väitteitteitäsi, tarinasi alkaa kuulostaa enemmänkin hörhelöinniltä. Tarinoitasi ei paljon kannata lukea tai erityisesti EI kommentoida innoitamaan hörhelöitä lisää.

  Voit verrata jäätiköiden sulamista tämän vuoden Suomen sateiseen kesään, jossa sateet nostivat Saimaan ennätyksellisen korkealle tasolle vuosikymmeniin. Vesi ei siten "kadonnut", vaan nosti todentotta Saimaan veden pintoja.

  VastaaPoista
 4. @Olet nk. "töpselityttöjä"? Otapas lasi vettä ja laita siihen jääpaloja, täytä lasi pirinpintaan. Valuuko vesi yli, kun jää on sulanut? Pohjoisen jäätikkö on vastaavasti kelluvaa jäätä, sen sulaminen ei nosta meren pintaa. Etelämantereen jää ei sula, päinvastoin kasvaa. Irtoavat jäävuoret tulevat luoteiskulman kelluvasta Wilkinsin jäätiköstä. Sateisia kesiä sattuu aina silloin tällöin, täällä lounaassa kesä oli poikkeuksellisen kuiva. Meren viime jääkaudesta alkanut vakio n. 3 mm/a pinnannousu johtuu jääkaudesta palautumisen lämpenemisestä.

  VastaaPoista