torstai 20. lokakuuta 2011

AMS: UHI:n vaikutus globaaliin lämpötilaan vain 2-4%





AMS

American Meteorological Society on julkaissut Stanfordin yliopiston uuden tutkimuksen, jonka mukaan UHI:n (Urban Heat Island eli nk. "kaupunkiharha")vaikutus maapallon lämpötilan nousuun olisi vain 2-4%, kun saman tutkimuksen mukaan "kasvihuonekaasut" eli ennenkaikkea hiilidioksidi aiheuttaa siitä peräti 79% ja noki (black carbon) 18%.


Kaikki kunnia tutkimukselle, mutta siitä ei käy selville, onko mittausasemien sijainti huomioitu. Vaikka kaupungit edustavat vain alle prosentin maapinta-alaa, ovat useimmat mittausasemat lähellä urbaaneja alueita, niitä on vähän arktisilla alueilla ja merialueilla. Mm. Siperiassa on hyvin suuria lämmönlähteitä, terästehtaita ja öljynjalostamoja. Hansen (NASA) poisti omaehtoisella valinnalla noin 6000 mittausaseman kartasta yli 2000 asemaa, enimmäkseen juuri kylmiltä alueilta, koska niiden tulokset häiritsivät AGW-tulkintaa. En tiedä, onko totta, että väitteen mukaan Suomesta olisi mennyt lämpötilalukemia, joista oli miinusmerkki "unohtunut" edestä?

Obaman tieteellisen ilmastoneuvonantaja John Holdrenin ehdotus kattojen maalaamisesta valkoiseksi maailmanlaajuisesti vaikuttaisi globaaliin (asukasmääräpainotettuun)lämpötilaan vain noin 0.02 K astetta viilentävästi.


"Anyway, the conclusions of this paper are undoubtedly correct, if trivial. Less than 1% of the earth's surface is covered by cities so their overall heat contribution has to be minor. What Jacobson overlooks is the reality not captured by the models: The reality that the locations of temperature monitoring stations are far closer to urban heat sources than is allowed for in the official statistics. Hansen apparently makes some such allowances but he keeps secret the details so we can assume that the adjustments are poorly done if not fraudulent"

1 kommentti:

  1. Kuulostaa ihan järkeenkäyvältä. Kuka nykymaailman nopeassa tiedon liikkumisessa ja välittymisessä ehtii pohtimaan tutkimusten ja niissä käytettyjen mittaus tulosten ja menetelmien oikeellisuutta, saati kuka niitä tutkimuksia alunperin oli rahoittamassakaan. Ja uutta tietoa syydetään nopeammin ja nopeammin päivä päivältä enemmän ja enemmän.
    Tuntuu että tässä sitä sitten vaan kauhistellaan poliitikkojen päätöksiä näiden tutkimusten pohjalta.
    Kammottavaa ajatella että jos ilmasto ei lämpenekkään ja täällä ehditään jo sijoittamaan miljardi tolkulla rahaa päästöoikeuksiin.

    VastaaPoista