sunnuntai 15. tammikuuta 2012

"Don´t be afraid to see what you see" (Ronald Reagan)




Uusi tutkimus "Cultural Cognition Project" Yalen Law School:ssa kertoo, että paremman tieteellisen koulutuksen omaavat ihmiset ovat todennäköisimmin ilmastoskeptikkoja. Kun katsotaan ilmastonmuutoksen profeettoja, tämä näyttääkin ilmeiseltä. IPCC:n johtaja Rajendra Pachauri on intialainen rautatieinsinööri, alarmistisivuilla useimmiten lainattua "SkepticalScience" blogia vetää opintonsa kesken jättänyt aussikoulupoika John Cook ja Al Gore on presidenttikisassa epäonnistunut politiikan broileri, joka kävi lukukauden Harvardia ja lähti sitten jakamaan puolueen lentolehtisiä jne.

LÄHDE


"A new study by the Cultural Cognition Project at Yale Law School has produced a result that its authors want to hide:

People with better knowledge of science and stronger reasoning skills are more likely to be skeptical of climate change than people with lower levels of comprehension"



"Top Secretissä" tänään: Top Secret


"Mossadin viehättävä naisagentti vei venäläisen mikrolastutehtaan sinikopiot"

3 kommenttia:

  1. Bill Gatesiltakin on opinnot kesken ja eikä Steve Jobskaan mikään huippu ollut koulussa.

    VastaaPoista
  2. @Laaputtaja

    Gates ja Jobs olivatkin markkinoinnin ihmemiehiä. Gates osti Windowsin pilkkahintaan köyhältä nörtiltä ja teki siitä menestyksen lähinnä siksi,että ymmärsi netin tulon joka kotiin, Jobs lanseerasi designin, nimeään myöten onnistuneen. Ilmastouskon markkinoinnissa Gore ja kumppanit kiistämättä ovat eteviä, kuten saarnaajat usein,mutta koulunsa loppuun käyneet skeptikot näkevät myös tieteen sen takana (tai siis sen, ettei sitä ole).

    VastaaPoista
  3. Ei se koulutus automaattisesti tuo edellytyksiä toimia ilmastoskepitkkona. Riippuu koulutuksesta, mitä on opiskellut, mitä opintoihin on kuulunut, ketkä ovat olleet opettajia tms. Jos opetus on autoritaarista komento-opetusta ja indoktrinaatiota joka muistuttaa koiran kouluttamista, ja jos tuolla tavoin opetetaan hevonpeetä, niin miten tuolla tavoin voi tulla ilmastoskeptikoksi, jos ei nimenomaan opeteta ilmastoskeptikoksi.

    Opiskelijoita, opettajia ja tutkijoita saattavat vaivata toverikuri ja ryhmäpaine mikä ei rohkaise ilmastoskepisyyteen. Virkoja, projeketityöpaikkoja, tutkimusrahoitusa tms. ei saa helpolla jos ei omaa oikeita mielipiteitä. Meinaan, kun tutkijallakin on taviksen ongelmat, on perhe, muija, kakarat ja asuntolaina. Rehellisyys ja omatoiminen ajattelu ja toiminta voivat merkitä potkuja.

    VastaaPoista