keskiviikko 29. helmikuuta 2012

ENVISAT: Merenpinta laskee - onko alarmistien jäätikköjen sulavesi negatiivista vettä?




2003 laukaistun EU:n merenpinnan korkeutta mittaavan ENVISAT-satelliitin datan mukaan merenpinta on laskenut 4 vuoden ajan ja on nyt alempana, kuin mittausten alussa 2003.
Ja kuitenkin alarmistit väittävät jäätikköjen sulavan ja sulaveden nostavan meren pintaa? Onko tuo alarmistien vesi kenties negatiivista vettä?


Envisat-raakadata

14 kommenttia:

  1. Lisäksi kuulemma merenpohjissa lymyää mystistä painavaa lämmintä vettä. Senkin pitäisi siis nostaa vedenpintaa lämpölaajenemisen vuoksi.

    VastaaPoista
  2. @ Toisaalta, kun asiaa ajattelee uuden viherfysiikan pohjalta,jossa "kasvihuoneilmiössä" lämpö menee kylmästä kuumaan ja perpeetum mobile siis mahdollinen,niin ei tässäkään mitään kummallista taida olla;)?

    VastaaPoista
  3. @ EDIT: Ups,taisi mennä minulta ohi,tarkoitit ehkä tuota veden kummallista tiheysanomaliaa +4 C kohdalla,jonka johdosta järvet eivät jäädy pohjaan asti?

    VastaaPoista
  4. Sinänsähän lämpö voi siirtyä ilmakehässä maapallon suuntaankin, koska ilma liikkuu koko aika. Toisaalta jos olen oikein ymmärtänyt niin suurin osa hiilidioksidista on siellä yli 10km korkeudessa (?), joten saa olla aika vekkuli sääilmiö, että yhtään lämpöä siirtyy sieltä maanpinnalle asti. Varsinkaan kun lämmennyt ilma pyrkii aina ylöspäin...

    VastaaPoista
  5. @ Niinpä,minä olen ymmärtänyt,että alarmistien teorioissa se siirtyy nimenomaan säteilemällä alaspäin ja tuo sotii kovin minun ymmärrystäni vastaan fysiikan perusteista, koska maa on lämpimämpi ja yiäilmakehä kylmempi.

    Onko tosiaan suurin osa hiilidioksidista yli 10 km:n korkeudessa? Tuollaista en ole kuullutkaan,löydätkö jotain lähdettä? Minä ymmärrän, että hiilidioksidi syntyy pinnalla, joko luonnollisista lähteistä tai ihmisen tekemänä. Yleensä kaasut sekoittuvat tasaisesti koko käytössä olevaan tilaan ja siksi en ymmärrä myöskään väitteitä, että hiilidioksidi muka kerääntyisi alas, koska on painavampaa kaasua kuin ilma (ilman happi-typpiseoksen keskimääräinen molekylipaino 29 ja CO2:n 44)

    VastaaPoista
  6. Kuten Mikko Mäkinen arveli blogissaan, niin ilmeisesti merenpohja vuotaa jossain - ja pahasti?

    Itse arvelen lisääntyneen jääkarhupopulaation juovan kaiken jäätiköistä sulavan veden ja jopa pohjoisen pallonpuoliskon merivedet ;)

    VastaaPoista
  7. @blogin pitäjä

    En siis tosiaan tiedä, joskus olin vain kuullut hiilidioksidin olevan suurimmalta osin yläilmakehässä. Wikipediassa ei ainakaan mainittu mitään, joten se varmaan sekoittuu tasaisesti kuten mainitsit (Koko artikkeli niin täynnä alarmistisekoilua, ettei sieltä muutenkaan löydä mitään konkreettista tietoa).

    Sen sijaan löysin jotain kiintoisaa:
    "Merenpohjan sedimenteistä ja kasvien fossiileista tehtyjen mittausten perusteella on voitu arvioida, että esimerkiksi 150–200 miljoonaa vuotta sitten hiilidioksidin pitoisuus oli kuitenkin ilmeisesti paljon nykyistä korkeampi, yli 2 000 ppm, ja 400–600 miljoonaa vuotta sitten ajoittain jopa yli 5 000 ppm"

    Ja sitten alarmistien vuoro:
    "Jos CO2-pitoisuus nousee yli 450 ppm, Grönlanti ja läntinen Antarktis todennäköisesti sulavat tulevaisuudessa. Tämä nostaisi merten pintaa noin 6 metriä, sillä nykyisin jäätiköt ovat osin maa-alueiden päällä, eivätkä siten vaikuta pinnan tasoon"

    Toistankin nyt ennenkin kysymäni kysymyksen, miten monta tuhatta astetta maanpinnalla oli alarmistien mallien mukaan tuolloin 400-600 miljoonaa vuotta sitten?

    VastaaPoista
  8. Ilmaston lämpenemisestä johtuva jäätiköiden sulaminen ei välttämättä nosta merenpintaa. Lämpimämpi ilma kiihdyttäisi haihtumista meristä ja mantereille satanutta vettä sitousuisi enemmän maaperään ja pohjavesiin, kuin myös hiilidioksidipitoisuuden nousun aiheuttamaan lisääntyneeseen vihermassaan.

    Pidän hiilidioksidin nousua hyvänä asiana, enkä ilmastonmuutosta aiheuttavana. Oma vihertekoni on hiilidioksidin tuottaminen.

    VastaaPoista
  9. Ilmastofakta #1000+: Säätilan kylmeneminen johtuu ilmaston lämpenemisestä.

    http://www.tekniikkatalous.fi/energia/ilmastonmuutos/article784800.ece

    VastaaPoista
  10. @Just joo. "Jos tosiasiat eivät tue teoriaa,sen pahempi tosiasioille" (Murphy).

    VastaaPoista
  11. Climate Change

    Oceans acidifying at unprecedented speed

    Humanity's greenhouse gas emissions may be acidifying the oceans at a faster rate than at any time in the last 300 million years. The sheer speed of change means we do not know how severe the consequences will be.

    As well as warming the planet, carbon dioxide seeps into the oceans and forms carbonic acid. As a result the water becomes more acidic.

    http://www.newscientist.com/article/dn21534-oceans-acidifying-at-unprecedented-speed.html

    VastaaPoista
  12. @Meriveden pH:n lasku myös liuottaa siihen tärkeitä ravinteita,kuten rautaa,joka nykyisessä n. pH 8:ssa hapettuu rauta III:ksi ja saostuu, monet meret ovat "aneemisia", joka rajoittaa levien kasvua. Kambrikaudella, jolloin korallit muodostuivat,ilman CO2-pitoisuus oli 20-kertainen nykyiseen verrattuna ja keskilämpötila 10 astetta C korkeampi. Meren puskurointikyky on valtava. Puhtaan sadeveden pH voi olla vähän päälle 4, mutta kalsium -HCO3-puskurisysteemi pitää meriveden aina lievästi alkalisella puolella.

    VastaaPoista
  13. Hannu unohdit nyt, että IPCC:n mallien mukaan lämpötila oli kambrikaudella oli vähintään 400 astetta nykyistä korkeampi!

    VastaaPoista
  14. @ Ehkä luonto ei vielä ollut kuullut IPCC:n mallista?

    "Jos tosiasiat eivät tue teoriaa,sen pahempi tosiasioille" (Murphy)

    VastaaPoista