lauantai 17. maaliskuuta 2012

Alarmistien kanssa väittely on kuin seinälle puhuisi(Apollo 8:n kuvaamaa)


Useimmat ilmastoalarmistit ovat luovuttaneet bloggaamisessa, usko on vahva,mutta kun todisteet puhuvat vastaan. Eräs Eduskunnassakin ollut jopa kielsi kokonaan epäilijöiden pääsyn blogiinsa, voiko täydellistä häviötä enää paremmin todistaa? Erään vielä jäljelle jääneen (en toki tarkoita,että blogisti olisi jälkeenjäänyt;)kanssa kävin juuri parin sadan viestin väittelyn. Esitin ison pinkan tieteellisiä todisteita, tämä keskittyi "ad hominemiin", skeptisten ja kriittisten tutkijoiden herjaamiseen, "kaikki maksettuja". Niinpä,tuomittavampaa lienee kuitenkin kaikkien meidän verovarojemme käyttö miljardiluvuin tieteellisesti todistamattoman agendan ajamiseen?

Vedän nyt alun kolmatta vuotta tätä blogiani ja sivun avauksia on tullut yli puoli miljoonaa ja päivittäisiä lukijoita 110 eri maasta keskimäärin nelisen sataa. Eihän tämä ole tietenkään juuri mitään vaikkapa jonkun teinitytön muotiblogin kymmeniin tuhansiin kävijöihin, mutta tällaisella erityisalalla ihan mukava luku. Erityisen ilahtunut olen siitä, että säännöllisinä lukijoina ovat useimmat yliopistomme ja ammattioppilaitokset ja myös mm. VTT ja jopa Ilmatieteen laitos vierailevat lähes päivittäin, samoin monen median edustajat.

Kerran taas kiitokseni lukijoilleni, pyrin päivittämään blogia mahdollisimman usein ja lisäämään sisältöä mahdollisuuksieni mukaan!

8 kommenttia:

 1. Mistä tuo puoli miljoonaa avausta tulee, kun sivupalkissa oleva lukijamäärä on tätä kirjoitettaessa 151885 lukijaa?

  VastaaPoista
 2. Kiitos Hannu, että jaksat - edelleen!

  Viime lauantaina väittelin tällaisen ilmastouskovaisen kanssa ja tulos oli suurin piirtein, vettä hanhen selkään!
  Se, että tippa-inssiä vastassa oli "tavallinen insinööri" niin ilmeisesti riitti kumoamaan kaikki esittämäni argumentit. Tosin, ymmärän kyllä myös ao. henkilön ilmastoagendan puolesta puhumisen - oma lehmä ojassa kun on työkseen myymässä omaa ja edustamansa yrityksensä "osaamista"

  VastaaPoista
 3. Muoti- ja seksiblogien liikennemääriin ei ilmastojutuilla pääse.

  VastaaPoista
 4. Onhan tämä ihan jotain muuta kuin silloin kun aloin ilmastonmuutokseen perehtymään (olisiko ollut vuosi 2005?). Silloin ilmastonmuutosskeptismi oli täysin maan rakoon poljettua, halveksuttua ja vain hörhöjen hommaa.

  Tässä vuosien varrella on sitten tietomäärä kasvanut paitsi itsellä, myös tiedeyhteisöllä. Useimmat alarmistien kauhukuvat on todistettu vääräksi, kuten Himalajan ja Kilimanjaron jäätiköiden sulaminen, merenpinnan hirvittävä nousu, myrskyjen lisääntyminen, aavikoiden leviäminen, ennennäkemättömän nopea lämpötilanmuutos, ennennäkemättömät lämpötilat...

  On vaikea levittää hysteeristä ilmastokauhua kun netti on pullollaan kiusallisia, faktat tarkistavia ihmisiä. Minä olenkin tehnyt parhaani tässä vuosien varrella jotta ilmastonmuutosaiheisten uutisten virheet, valheet ja puolitotuudet eivät ole jääneet paljastamatta. Ehkä olen jokusen ihmisen saanut käännytettyäkin näkemään millaista pelleilyä vastapuoli harrastaa.

  Mutta nykyään ei vakavastiotettavia, ad hominemiin alentumattomia alarmisteja juuri tulekaan enää missään vastaan. Kertonee siitä mitä tiedeperustan mureneminen tekee kannattajajoukolle. Rationaalisesti asiaan suhtautuvat ovat siirtyneet jo vähintäänkin "ei tästä hullukaan ota selvää" -linjalle, elleivät suorastaan skeptikoiksi.

  Mutta ei solvauksista kannata pahastua. Alarmistien kielenkäyttö osaltaan auttaa ihmisten herättämisessä. Ei ole epäselvää kumman kannalle lukijat siirtyvät jos toinen esittää rauhallisesti asia-argumentteja ja toinen lällättelee kuin pikkulapsi.

  VastaaPoista
 5. @Anonyymi I

  Tuo luku tulee "SiteMeter"-laskijasta (alla statistiikka). "NeoCounter" on liitetty sivuun paljon myöhemmin ja se laskee vain uudet 24 h aikana tulleet kävijät. RSS-syötettä ei kumpikaan laske,joten todelliset luvut voivat olla huomattavasti suurempia.

  Ilmastonmuutos Maailman suurin huijaus
  Site Summary

  VISITS

  Total 313,769
  Average Per Day 380
  Average Visit Length 1:20
  Last Hour 8
  Today 53
  This Week 2,657

  PAGE VIEWS

  Total 564,975
  Average Per Day 543
  Average Per Visit 1.4
  Last Hour 8
  Today 67
  This Week 3,799

  VastaaPoista
 6. Onhan se hyvä, että Hannu jaksaa polkea!

  Kävijämäärätkin todistavat, että tällä blogilla on edelleen säilynyt jonkinlainen viihdearvo.

  VastaaPoista
 7. Kiitokset hyvästä blogista ja sitkeästä yrittämisestä.
  Epäilen että alarmistit eivät koskaan uskalla vaihtaa mielipidettään minkään todisteiden valossa, vaan asiat muutuvat vasta tulevien sukukolvien myötä kun nykyiset painuvat unholaan.
  Epäileminen on tervettä. Sokeasta uskomisesta löytyy ikäviä esimekkejä historiassa.

  VastaaPoista
 8. @ Tämä tekstissä mainitsemani viheraktivisti väitti todistavansa, että lämpö kulkee kylmästä kuumaan. Kun se ei onnistunut, hän blokkasi minut pois blogistaan.
  Perinteinen vihreiden "voitto",suukapula vastustajalle. No, miekkosella oli vain ammattiasteen AMK-koulutus, ei kapustalla voi ottaa,jos on lusikalla annettu;). Noin kovapäisiä oppilaita ei voi edes opettaa.

  VastaaPoista