tiistai 8. toukokuuta 2012

Suomen ilmavoimatkin nähnyt ufoja!

Armeijan julkaisu Ruotuväki kertoo Suomen Ilmavoimien ufo-havainnoista aikoinaan (keskiaukeaman juttu tässä digiversiossa): Ruotuväki Tästä muistui mieleeni eräät oudot tapahtumat aikoinaan, kun kirjoitin tiedejuttuja Tekniikan Maailmaan. Jossain vuoden 2005 paikkeilla kirjoitin konseptin pitkästä jutusta nimeltä "Aurora". Olin sitä varten käynyt nuokkumassa Nevadan "Area51":n liepeillä ja kuvaamassa Las Vegasin McGarranin kentän syrjäisestä terminaalista aamuisin alueelle lähtevää tunnuksetonta (mutta radiokutsuna "Janet") B-737-koneiden armaadaa: JANET "Aurora" oli koodinimi spekuloidulle vakoilukone SR-71 "BlackBird":n seuraajalle, sen piti lentää 5-6 kertaa äänen nopeudella 40 km:n korkeudessa. Mm. FAS (Federation of American Scientists) tuntui uskovan koneen olemassaoloon. Kysyin mahdollisia havaintoja näin nopeasta koneesta myös Ilmavoimien esikunnasta. Viikko tiedustelustani tiedottajansa, tohtorismies vastasi: "Emme voi kertoa havainnoistamme". Siis ei kiistänytkään. Erikoisin juttu tapahtui päivää ennenkuin juttu olisi mennyt painoon. Edesmennyt toimituspäällikkö Kari Toivonen soitti minulle ja sanoi: "Keskustelimme eilen illalla eräiden asiantuntijoiden kanssa ja juttusi menee hyllylle, sitä ei julkaista". Olin ällikällä lyöty ja vielä enemmän kun lehti kuitenkin maksoi koskaan julkaisemattomasta jutustani minulle. Myöhemmin sivusin varovasti aihetta SR-71:n ohessa (joka oli pääsyyllinen ufo-havaintohin) UFO-jutussani: TM 8-2005

2 kommenttia:

  1. Ihan kiinnostavia juttuja nämä. Monet yhdysvaltalaiset pommikonelentäjäthän raportoivat ufojen seuranneen heitä lennoillaan ja uskoivat saksalaisten kehittäneen ne. Saksalaisethankin kokeilivat lautasen muotoisia lentokoneita, mutta kyseisten havaintojen selittämiseksi olisi saksalaisten pitänyt jo olla keksinyt kylmäfuusio tai jokin vastaava energiantuotantomenetelmä.

    Jossainhan oli myöskin joku V-raketteja tuottava laitos, jota lähestyttäessä kuulemma kaikki muut kuin yksinkertaisimmat dieselmoottorit alkoivat yskimään jo 30 kilometrin päässä. Arvelivat, että sakemanneilla oli siellä jonkin sortin EMP-ase.

    VastaaPoista
  2. @Anonyymi

    Paljonhan sitä legendaa on saksalaisista. Aikonani kun työskentelin laboratoriomestarin virassa Maatalouden Tutkimuskeskuksen Isotooppilaboratoriossa Tikkurilassa, siellä oli vanha juutalainen tieteellisen kirjaston hoitajana, joka tapasi sanoa milloin mistäkin "Kaikkea se saksalainen keksiikin!". Toinen puoli kuitenkin lienee "Indiana Jones"-tarua.

    VastaaPoista