maanantai 7. toukokuuta 2012

TUTKIMUS: Ilmaston lämpeneminen johtuukin kasvisyöjien pieruista

Uutinen Näin ovat siis viisaat tiedemiehet päätelleet, dinosaurusten pierut lämmittivät ilmakehää jopa 10 astetta C keskilämpötilana. Vihreäthän ovat ja yrittävät pakottaa muutkin kasvissyöjiksi. Voitaisiinko tästä vetää johtopäätös, että ilmaston lämpeneminen johtuukin viherkansan pieruista?

11 kommenttia:

 1. Luova tauko peruuntui, ymmärrän kyllä miksi. Päivän pelastus täälläkin, ei meinannut naurusta tulla loppua.

  VastaaPoista
 2. Jos ja kun virallinen totuus on tätä mieltä, Buffalo Bill ja kaverit pitäisi postuumisti palkita suunnattoman tärkeästä ilmastotyöstä, kun nämä kerran hävittivät hetkessä Keski-Lännen piereksivät Biisonit.

  VastaaPoista
 3. Niin,tämä William("Bill") Gody oli tuon kuulun Pony Express-postilinjan ratsastaja. Tuo aina n. 40 km:n välein levänneisiin hevosiin vaihtunut posti vei pikalähetyksen noin viikossa rannikolta rannikolle,nykyisin ei posti kokemuksen mukaan juuri parempaan pysty, huomattava suoritus tuohon aikaan. Ohilaukatessaan Bill sitten ampui jotain viitisen tuhatta biisonia.

  VastaaPoista
 4. No joo, tämmönen:
  http://junkscience.com/2012/05/07/greenpeace-hypocrisy-bps-turtle-vs-winds-eagle/

  VastaaPoista
 5. Luin jostain että metaanin elinikä ilmakehässä on n. 6 vrk. UV-säteily hajoittaa sen hapeksi ja hiilidioksidiksi.... Muistanko oikein?

  TS, Oulu

  VastaaPoista
 6. Jaa, jos dinosaurukset päästelivät metaania niin tällä perusteellahan linnut ovat nykyään suurin uhka ilmastolle! Ovathan linnut dinosaurusten lähimpiä lajeja.

  VastaaPoista
 7. Metaania ilmakehässä hajoittaa nopeimmin troposfäärin hydroksyyliradikaali,jolla on saatu valtaosan kaasusta hajoamisajaksi 9,6 vuotta. Stratosfäärin ja maaperän reaktiot vaativat enemmän aikaa, 160 ja 120 vuotta. Tästä ollaan ilmeisesti enemmän yhtä mieltä kuin hiilidioksidin kiertonopeudesta, josta "peruskoulutieto" väittää "tuhansiksi" vuosiksi, mutta ainakin 33 vertaisarvioitua tutkimusta todistaa vain 3-5 vuodeksi.

  VastaaPoista
 8. Kyllähän bloginpitäjäkin myöntää, että tonnikaupalla biomassaa mässyttäneen, 35 tonnia painavan, apatosauruksen ilmavaivat hyvinkin saatoivat olla muuta, kuin pelkkä suhnu :)
  Se kun oli niin iso, että sillä ei ollut todennäköisesti aikaa juuri nukkua, vaan piti syödä koko ajan. Olisiko ollut kaasuntuottokin yhtälailla jatkuvaa?

  VastaaPoista
 9. @tyy

  Toki myöntää ja on iloinen siitä, että nimimerkki "tyy" on palannut asialinjalle ;)!

  VastaaPoista
 10. @tyy (uusi kommentti poistettu asiattomana)

  No niin, "tyy",pilasitpa parantuneen maineesi heti seuraavalla kommentillasi. Kovin ikävää, mutta mitäs jos otettaisiin sellainen pieni jäähy, sanotaan 3 kk, en ole niin kostonhimoinen kuin vaikkapa nk. "Tiede"-lehti, joka asetti ikuisen kirjoituskiellon vain, koska moderaattorinsa hävisi TIEDE-väittelyn!

  VastaaPoista
 11. Mutta, lohikäärmeethän syöksee tulta kidastaan, todella oiva lämmitysjärjestelmä.

  VastaaPoista