keskiviikko 26. joulukuuta 2012

8 vuotta Tapaninpäivän tsunamista

Kyllä aika kuluukin nopeasti. Muistan tuon tsunamin, jossa menehtyi yli 300 000 ihmistä, 180 suomalaistakin, monesta siihen liittyvästä tapahtumasta. Ensimmäisen kerran kuulimme Helsinki-Vantaan lentoaseman tv:stä, kun olimme saattamassa joulun kotisuomessa viettänyttä vanhempaa tytärtäni ja hänen miestään Milanon koneelle,silloin se ei tuntunut kovin kummalliselta, sattuuhan noita maailmalla... Alkuvuodesta sitten Tekniikan Maailman päätoimittaja Martti Merilinna viesti: "Pidimme juuri toimituksen kokouksen, haluaisimme jutun tapaninpäivän tsunamista ja laajemminkin tällaisista katastrofeista ja päätimme, että sinä olisit pätevin kirjoittamaan sen, tilaa saat haluamasi". Tartuin toimeen ja taoin kymmennen sivun jutun. Se oli epätavallisen paljon jopa "leipäjutuillekin" eli autojutuille ja muille poikkeuksellinen. Siitä tuli otsikko lehden kanteenkin. Jutun pdf-löytyy tämän blogini oikeasta laidasta nimellä "Vedenpaisumus", suoraa linkkiä tähän en tällä pahuksen Windows 8:lla saa, kuten aiemmalla Win XP:llä, tämä on sitä edistystä!

3 kommenttia:

 1. Luin "Vedenpaisumus" oheisessä linkistä lainaus:

  "Maan magneettikentän intensiteetti on pudonnut
  jo kahden tuhannen viimeisen vuoden ajan, ja se on
  pienentynyt merkittävästi parin viimeisen vuosikymmenen
  kuluessa, jopa kymmenen prosenttia viimeksi
  kuluneina 150 vuotena"

  Luulen, että 100 metrin juoksussa saadaan uusia maailmanennätyksiä kun maan vetovoima heikkenee, nyt koko ajan tulee uusia ennätyksiä kaikilta juoksukilpailuja, onko tässä perää?? kun 20 vuoden aikana heikkentynyt 10 % magnettikenttä.

  VastaaPoista
 2. Älä käytä sitä sormiversion IExploreria, vaan avaa pöytäversio siitä (C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe) tai asenna firefox.

  VastaaPoista
 3. @Anonyymi I:

  Ei se gravitaatioon eli vetovoimaan vaikuttane,vain kompassineulaan ja ionosfääriin.

  VastaaPoista