perjantai 28. joulukuuta 2012

Wintoosa 8 alkaa ärsyttää...

Apple alkaa tuntua houkuttelevalta, kun tappelee uuden Windows 8:n kanssa. On kuulemma tehty tabletille, miksi siis lykkäävät sen kannettavaan? Yhtämittaa joutuu umpiperiin, joista pääsee ulos vain menemällä alkuun, menivät pilaamaan hyvän XP:n. Onko kellään pahaa sanaa sanottavana Applen uudesta Retina-näytön 9,7" 16 GB tabletista?

15 kommenttia:

 1. win8 eroaa win7:sta lähinnä käynnistysvalikon osalta. itse käytän win8:ssa vain perinteistä työpöytänäkymää, aniharvoin avaan sitä "metro-ui:ta" windows-napin takaa.

  Käynnistysnappikin on omalla paikallaan, mutta tulee näkyviin vasta kun hiiren vie sinne. Nuo perusjutut kun hokaa, niin ei kaipaa enää win7:aa.

  VastaaPoista
 2. @Sammutusvalikkoakin saa kursorilla maanitella minuutin esiin, nopeimmin pääsee "ikkuna" + "C":llä.

  VastaaPoista
 3. Applen uusin iPad on varsin hyvä. Näyttö on äärimmäisen tarkka vastaavaa ei juurikaan pc puolella ole. Ehdottomasti kannattaa hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. @Jussi

   Kiva tietää, taidanpa hankkia!

   Poista
  2. iPad on lelu ja surffilauta. Työntekoon siitä ei ole. iPadin näyttö voi olla tarkka PC:n ruuduksi, mutta ei padin näytöksi.

   Poista
  3. @Varmastikin on lelu vakavaan työntekoon,mutta on niin pahuksen kevyt ja kätevä + nopea käynnistää liikkeellä ollessa ja siihen saa kuitenkin telakan ja erillisen Bluetooth-näppäimistön (BT hiiren?), että houkuttelee.

   Poista
 4. Oletkos Hannu koittanut Linuxia?
  Mikäli sinulla on USB-tikku "mielellään 4 GB", niin koitappas asentaa Linux tikulle, jota voit kokeilla tikulta suoraan ilman asentamista.

  Ohjelmisto jolla Linux-vedos asennetaan tikulle:
  http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/

  Ubuntu Suomi:
  http://www.ubuntu-fi.org/lataa.html
  Tuolta Ubuntu tai Ubuntu Finnish Remix.
  Mikäli sinun koneessa on, tai yli 4GB keskusmuistia niin 64 bittinen versio on hyvä.
  "Tosin, muistaakseni 32 bit versio on PAE-kernelillä, joten sekin ymmärtää yli 4GB muistia."

  Juttua PAE'sta:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. €Kaptah

   Minulle on monta kertaa suositeltu Linuxia,mutta jotkut sanoo sen olevan vain tosi harrastelijoille ja vaativan kow-how´a, minä olen tällä alalla maallikko. En lähtisi kajoamaan koneeseen valmiiksi asennettuihin, lopputulos todennäköisesti olisi, ettei mikään enää toimisi?

   Poista
 5. Hyvän XP:n :D XP oli pelaajille tehdy leikkikäyttis, josta ei työntekoon ollut kaluksi ei niin millään.

  VastaaPoista
 6. @Anonyymi

  Mitä sitten teet työksesi? Minun nettiselailuuni, sähköpostiin ja skypeen yms. se oli riittävä ja selkeä.

  VastaaPoista
 7. @Saanko Applen iPad´iin ladattua netistä Skypen, Epsonin langattoman monitoimiprintterin ajurit ja OpenOfficen? Joku pelotteli, että ilman Apple-storea et mitään lataa ja varsinkaan ilmaiseksi. Samsungin tablettiin muut meni paitsi OpenOffice ja scannaus ei onnistu, ei onnistu tällä Win8:llakaan:

  VastaaPoista
 8. Arvoisa Hannu, jos tarpeesi oikeasti rajoittuu pääsääntöisesti "nettiselailuun, sähköpostiin ja skypeen yms." niin suosittelen antamaan linuxille mahdollisuuden. Tiedetoimittajana löytänet ohjeet siihen kuinka sitä voidaan ajaa vaikka muistitikulta ilman että täytyy puuttua omalla kovalevyllä oleviin asennuksiin. Lisäksi ko käyttöjärjestelmä asentuu Microsoftin vastaavista esityksistä poiketen kauniisti koneessa olemassaolevien muiden käyttöjärjestelmien rinnalle ja tarvittaessa myös poistuu sieltä jälkiä jättämättä.

  Linuxia voit ajaa myös ns. Live-distroilta, joita on useammaltakin jakajalta. Itse suosittelen tätä,

  http://linuxmint-fi.info/
  http://linuxmint.com/

  lähinnä omiin mieltymyksiini perustuen. Sinun omasi voivat vaihdella omista vastaavistani mutta linuxeissa sinulla on vapaus, tarvittaessa niin pitkälle että voit tehdä jakelusi vaikka itse. Mutta sitä ei toki tarvitse tehdä.

  Tiedetoimittajana pyydän sinua tieteenkin perusarvojen mukaisesti kokeilemaan ja sitten havaintoihin perustuen vaikka tuomitsemaan muttei missään tapauksessa muitten arvostelujen perusteella hylkäämään.

  Muutenhan voisit uskoa AGW:iinkin, koska muut sanovat että siihen voivat ottaa kantaa vain tosi harrastajat ja siitä johtuen elämäsi tulee nyt vaan hankaloitumaan kasvavan regulaation myötä... :)

  Tai siten ei. Kokeile Linuxia, ja tee vaikka kokemuksistasi juttu tänne blogiisi. Saat varmasti apua jos kohtaat vaikeuksia.

  VastaaPoista
 9. @Kiitos. Minä huomaan tai huomasin jo silloin kun vielä sallittiin nk. "Tieteeseen" kirjoittaa, että teitä "Linux-faneja" (ei millään pahalla) on paljon.
  Voisin kokeilla, muta taidan vaihtaa pyhien jälkeen tämän Win8 Acerini Applen IPodiin ja telakkanäppäimistöön, siihen ei voine muita ladata tai en ainakaan uskaltaisi.

  VastaaPoista
 10. Anteeksi että ahdistelen sinua vielä tuon Linuxin tiimoilta, mutta mikäli sinulla on kaapin perukoilla vanha tietsikka "värkkäyskone", niin suosittelisin että koitat vaikka sillä sitä Linuxia. Itse lähdin sillä lailla liikkeelle Linuxin kanssa.
  Tällä hetkellä minulla on seuraavat käyttöjärjestelmät, ihan perus Debian, Mint ja Kubuntu.

  Nyt minä vaikenen ;)

  VastaaPoista
 11. @Kaptah

  "Ahdistele" toki, tieto on aina tervetullutta,vaikken sitä omaksuisikaan. Kun tuo miniläppärini alkoi savuta, revin siitä ja kahdesta hyllyssä olevasta ex-läppäristä kovalevyt pois ja vein koneet elektroniikkajätekonttiin. Eli ei ole kokeilukonetta enää. Uskon, että Linuxissa on jotain erinomaista, niin moni on sitä suositellut,
  mutta alan oppia tämän Win8:n metkutkin, joten miksi syöksyä tuntemattomaan? "Tiedetoimittajana" en enää kirjoita muihin kuin blogeihin ja foorumeille, joten voin unohtaakin tietotekniikan, se ei ole minulle, laskutikkuaikakauden dinosaurukselle. Itseasiassa, ajattelin loppuviikosta vaihtaa tämän 9,7" Retina iPod:iin ja siihen liitettävään Bluetooth-näppäimistöön, onpahan uutta taisteltavaa.

  VastaaPoista