maanantai 18. helmikuuta 2013

Tutkimus: Vain kolmannes tiedemiehistä uskoo enää ilmastonmuutokseen

LÄHDE Näin ilahduttavaa tietoa kertoo Kanadan Albertan yliopiston tuore tutkimus. Noissa kahdessa kolmasosassa "ei uskovia" tiedemiehiä on 17% sellaisia, jotka eivät ota kantaa suuntaan eikä toiseen siksi, että katsovat ilmastonmuutoksen tutkimuksen menneen niin politisoituneeksi, ettei se enää täytä tieteen kriteerejä. Järki alkaa pikkuhiljaa voittamaan, mutta onko agenda, joka on uskonto sen tutkimiseen määrärahoja saaville tiedemiehille, tuo verotuloja hallituksille "energiaveroina" ja globaalin sabotaasin toiveuni vihreille, jo karannut viettämään omaa elämäänsä, johon ei järki enää pure?

3 kommenttia:

  1. Hannu, kirjoitapa joskus Tieteen kuvalehdestä (vai pitäisikö sanoa pseudotieteen?). Kyseinen julkaisu väittää olevansa tieteen popularisoija.. olisi mielenkiintoista kuulla arviosi.

    VastaaPoista
  2. Eikös se ole tämä Bonnierin julkaisu? Saatoin joskus parturissa vilkaista en ole tutustunut. Jo toisessa, nk. "Tiede"-lehdessä on riittävästi hömppää, että jättää lehtihyllyyn.

    VastaaPoista
  3. Olen harrastuksesta tutkinut ilmastomuutosasioita ja todennut, että nykyinen ilmaston lämpenemisprosessi etenee vääjäämättömästi tiettyyn pisteeseen, kunnes tapahtuu käänne, jolloin maapallo alkaa taas kylmetä ja kulkea kohti uutta jääkautta. Tällaiset vaihtelut laski matemaattisesti jo sata vuotta sitten tsekkiläinen matemaatikko Milutin Milankovic, joka todisti, että jääkausia aiheuttavat jaksot syntyvät "Maan akselin kallistuman, akselin suunnan ja radan soikeuden jaksollisista muutoksista pitkien aikojen kuluessa." Sittemmin hänen tuloksensa on tarkistettu ainakin periin kolmeen kertaan nykyaikaisin menetelmin ja todettu paikkansa pitäviksi. Jos kiinnostaa, niin katsokaa tarkemmin Wikipedian sivuilta ja googlesta.
    Milankovicin laskelmat todistavat pitkien jääkausien ohella myös lyhyemmistä kylmistä ja lämpimistä jaksoista maapallon historiassa ja tulevaisuudessa. Käytännössä maapallon keskilämpötila (nyt n. 0-c-astetta) nousee noin 5-8 asteeseen, jonka jälkeen käänne kylmenemiseen tapahtuu.
    Maapallon ilmaston lämpeneminen ja kylmeneminen ovat siis taivaanmekaniikan aiheuttama tosiasia, joka etenee vääjäämättömästi ilman että ihminen pystyy siihen millään tavalla vaikuttamaan.

    VastaaPoista