perjantai 22. helmikuuta 2013

Uusi tutkimus: "Antarktisen jäämassa kasvanut viimeiset 150 vuotta"

Lähde

6 kommenttia:

 1. Noihan ilmastomallitkin sanovat: Antarktis kasvaa ja Arktis pienenee. Kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antarkiksen jäät ovat 90% kaikista maapallon jäistä. Eli 90% maapallon jäistä on kasvussa. Miten se sopii lämpenemisteoriaan?

   Poista
  2. Lämpimämpi ilma sisältää enemmän kosteutta. Sateet ovat siten runsaampia. Pieni lämpeneminen ei muuta olomuotoa lumesta vedeksi.

   Poista
 2. Eikös juuri lämpeneminen aiheuta veden höyrystymistä joka ylöskohotessaan tiivistyy jääkiteiksi, pisaroiksi, lumihiutaleiksi jotka sataessaan Antarktikselle lisäävät sen massaa?

  VastaaPoista
 3. Lämpimämpi ilma pystyy sisältämään enemmän kosteutta. Eli sateet runsaampia. Ja pieni lämpeneminen ei vielä muuta sateen olomuotoa lumesta vedeksi.

  VastaaPoista
 4. Sori, tuli kahteen kertaan minulta sama kommentti (0.55 ja 0.42). Vielä tähän että Etelämanner on maapallon kuivimpia paikkoja (koska hyvin kylmä ilma sisältää hyvin vähän kosteutta). Sen takia joku prosentuaalinen lisäys lumisateisiin tarkoittaa aika vähän määrissä. Mutta koska manner on laaja kokonaismäärät kuitenkin ovat merkittäviä. Antarktiksen käyttäytyminen tekee merenpinnan korkeuden ennustamisen vaikeaksi. Tiede on kuitenkin päätynyt että nettovaikutus koko maapallolla on pintaa nostava (sisältää mm veden lämpölaajenemisen).

  VastaaPoista