tiistai 24. helmikuuta 2009

Ilmasto jäähtyy ?( http://www.globalwarmingclearinghouse.blogspot.com/ )

3 kommenttia:

 1. Met Office Hadley Centren johtaja, Dr Vicky Pope myöntää, että viimeisten kymmenen vuoden aikana lämpötilat eivät ole juurikaan nousseet:

  http://www.guardian.co.uk/environment/2009/feb/11/climate-change-science-pope

  Täällä sitten kyseisen "lafkan" käppyrät, jotka ovat samansuuntaiset kuin satelliittimittaukset (UAH):

  http://www.cru.uea.ac.uk/cru/data/temperature/nhshgl.gif

  VastaaPoista
 2. Hiilivoimalat, Dr J.Hansen ja Australia

  L ä m p ö t i l a t TÄLLÄ VUOSIKYMMENELLÄ eivät todellakaan ole juurikaan nousseet (riippumatta siitä lämpeneekö ILMASTO vai ei).

  Australiassa, jonka energiatuotanto perustuu hiilivoimaan, on avattu "oma" Petition, jossa vastustetaan hallituksen toimia päästöjen vähentämiseksi (ja samalla Hansenin Greenpeacen kanssa tekemää yya-sopimusta):

  http://www.listentous.org.au/

  Täällä taustaa (mm. artikkeli, jossa todetaan IPCC:n mallien epätieteellisyys eli metafysikaalinen luonne):

  http://aefweb.info/

  VastaaPoista
 3. CLIMATE CHANGE SYMPOSIUM ja MET OFFICE

  Professori Atte Korhola: "Globaali lämpeneminen on tosiasia, mutta sen vauhti on mitatun datan perusteella hidastunut ja tasaantunut, vaikka kasvihuonekaasujen päästöt ovat lisääntyneet ennusteita nopeammin" :

  http://search.japantimes.co.jp/cgi-bin/nb20090210d1.html

  Tätä on syytä verrata Met Officen lehdistötiedotteisiin:

  http://www.metoffice.gov.uk/corporate/pressoffice/climatechange.html

  Siellä todetaan (esimerkiksi), että globaalien lämpötilojen nousutrendi aikana 1998-2007 on noin 0.1 astetta ("luvaten" siis trendiä 1 C/vuosisata) ja että (23 Sep 2008) "globaali lämpeneminen ei ole pysähtynyt".

  Itse muotoilisin sen seuraavasti: "viimeisten kymmenen vuoden aikana globaalit lämpötilat ovat nousseet hitaammin kuin pitkäaikainen trendi (0.2 -0.15 C/vuosikymmmen).

  Vicky Popen "putiikin" pientä paniikkia osoittaa tiedote (15 Feb 2009), jossa kasvihuonekaasujen pitoisuuden nopea nousu saa jopa "alarmistisen luonteen" (vertaa Atte Korholan yo. kommenttiin).

  Helsingin Sanomissa (26.2.2009) toimittaja Johanna Mannila kiinnittää huomiota juuri tähän Chris Fieldin ARVIOON "sietämättömistä seurauksista" (tuomatta ollenkaan esille mitattua dataa, kuten kunnon alarmistin tuleekin tehdä!).

  Vicky Popen "porukan" paniikki ei tietenkään ole verrattavissa Dr James ("Jim") Hansenin paniikkikohtaukseen (lyönyt hyntteet yhteen Greenpeacen kanssa).

  VastaaPoista