perjantai 27. helmikuuta 2009

"Uskontoa" vastaan on vaikea taistella järjen asein

(Kirjoittaja poistanut tekstin)

Pahoitteluni,provosoiduin provosoitaessa vaikkei pitäisi, kuten viisas presidenttimme Mauno Koivisto aikoinaan neuvoi. En välittäisi jatkaa keskustelua tasolla, jossa asian sijaan heitellään toisiin kirjoittajiin kohdistuvia "ad homen" herjoja. Siispä palataan poliittisen agitaation sijaan perusasioihin eli ilmastonmuutoksen teknillis-tieteellisiin aspekteihin.

(Oheiset kommentit on tehty alkuperäiseen tekstiin ja ovat siten aivan oikeutettuja, jatkossa
pyrimme parempaan :)

2 kommenttia:

 1. Ilmastouskovaisten alarmismi vs. skeptismi

  Pysy naimisissa, pelasta planeetta
  25.2.2009 15:02 (Iltalehti)
  Vaikka avioliitto olisi vaikeakin, parisuhdetta kannattaa jatkaa ilmastonmuutoksen estämiseksi.
  Naimisissa olevien elämäntapa kuluttaa vähemmän ympäristöä, väittää australialainen kansanedustaja.
  Steve Fielding arvioi senaatille, että avioeron jälkeen ihmisen elämäntyyli muuttuu luonnonvaroja tuhlaavammaksi.
  - Avioerot vain pahentavat ilmastonmuutosta, Fielding opasti.

  Näin uutisoi Iltalehti pari päivää sitten. Tämäkin liittyy mielestäni ILMASTONMUUTOKSEN fanaattiseen tai fundamentalistiseen USKOON. Kiihkouskovaiset alarmistit keksivät mitä ihmeellisempiä keinoja syyllistää ihmisiä eli pitäisi "roikkua" huonossakin liitossa "maapallon pelastamiseksi".

  Toisaalta, Erja Häkkinen on sanonut, että hänen erottuaan Mikasta, elämäntyyli on muuttunut ekologisemmaksi: "en enää lennä yksityiskoneella".

  Tämä kaikki johtuu yksinkertaisesti siitä, että ilmastonmuutoksesta rummuttaminen on vienyt suhteellisuuden tajun useimmilta suomalaisilta. Toisaalta, ylenmääräinen pelottelu ja syyllistäminen turruttavat ihmistä ja alarmistit saattavat (ilmastouskonsa innoittamana) tehdä jopa karhunpalveluksen: on tietysti syytä varautua ja sopeutua (mahdolliseen) ilmaston lämpenemiseen. Mutta YHDEN TOTUUDEN (jota tieteessä ei ole) julistaminen on mielestäni yhtä "rangaistava" teko kuin toisinajattelevien tieteilijöiden (ja bloggaajien) "kriminalisointi".

  VastaaPoista
 2. Tiede, jossa vallitsee "100 prosentin konsensus". ei ole kehittyvää ja itseään arvioivaa tiedettä.

  Se on verrattavissa keskiajan inkvisitio-laitokseen, jossa toisinajattelevat tieteilijät "laitetaan arestiin" tai "hoidetaan" kuten entisessä Neuvostoliitossa.

  Ilmastouskovaiset ovat tyypillinen ryhmä, joilla on yksi ja vain yksi totuus: ihminen on syyllinen maapallon lämpenemiseen VIIME VUOSISADALLA (0.7 celsius-astetta) ja myös NYT, jolloin (myös Britannian luotettavan Met Officen mukaan) LÄMPÖTILAT eivät ole nousseet!

  HUOM ALARMISTIT (ja ilmasto-natsit): En puhu ILMASTON lämpenemisestä/viilenemisestä, vaan fysikaalisista mittauksista (onko tämä nyt niin vaikea käsittää?).

  VastaaPoista