lauantai 28. helmikuuta 2009

Ilmastonmuutosta epäilevä on "terroristi" ?

"Nyt kaikenlainen ilmasto-huuhaan levittäminen voidaan kokea terrorismina, mikä on täysin ymmärrettävää ja oikeutettua. Niin minäkin teen. Terrorismina, joka häiritsee elintärkeiden päätösten tekemistä"

(kommentti blogiin -kommentoijalle: "Ilmastohuuhaa" on yhdyssana ;)

Todellako ? En ole huolestunut,jos joku aatteeseen hurahtanut täällä tuon lausuu,mutta kun samaa puhuu arvostettu ilmastontutkija Hansen ja maassa on uusi vaikutteille altis nuori presidentti,se alkaa kuulostaa huolestuttavalta.

"Ensin kielletään sanoja,sitten poltetaan kirjoja,sitten ihmisiä" (tuntematon filosofi)

5 kommenttia:

 1. "Poltetaan kirjoja ja sitten ihmisiä"

  Näin todellakin kävi natsi-Saksassa 1930-luvulla, ensin roihusivat (mm. juutalaisen Albert Einsteinin!) kirjat ja sitten juutalaiset (ja muitakin Hitlerin "ali-ihmisiä") kokivat saman kohtalon.

  Ilmasto-natsit (tai kauniimmin sanottuna fasistit) ovat samalla tiellä: Propaganda on kuin natsi-Saksan ministerin Joseph Goebbelsin ja ehkä jo "Earth Dayn" aikana (28.03.2009) tapahtuu jotakin (silloin siis sammutetaan valot ainakin 400 kaupungissa klo 20.30-21.30). Enpä ihmettelisi yhtään, jos jotain "kristalliyön" tapaista sattuu, kun Dr J.Hansenkin on mukana "kansalaistottelemattomuuden" tiellä. Sopiiko se tiedemiehelle, onkin hyvä kysymys.

  Ilmastousko (religion of global warming) on tietysti täysin vaaratonta, ellei se johda äärikäyttäytymiseen. Uskonnonkin varjolla on toki tehty hirmutekoja kautta maailman sivu.

  Tiede on jatkuvasti kehittyvää ja siinä ei ole, eikä sa olla, lopullisia ja vakiintuneita käsityksiä. Nytkin Kanadalla on mini-satelliitti mittaamassa (infrapunaspektrometrillä) hiilidioksidin päästölähteitä, alueellista jakaantumista ja pitoisuuuksia maapallon eri (ilmaston) sektoreilla. Erotuskyky (resoluutio) muistaakseni oli n. 2 km, joten saamme lisää tietoa parempien ilmastomallien laatimiseksi. Se harhaluulo, että NASA-GISS-Hansen- RealClimate- Tamino-ym-klikillä olisi kaikki tieteellinen tieto on täysin tieteen vastainen ja tuulesta temmattu propaganda-ase!

  VastaaPoista
 2. Luukko: olisiko syytä tarkentaa käsitteitä?

  "Ilmastonmuutosta epäilevä" on denialisti (tai englannin kielessä myös denier). Minä (yllä oleva anonyymi) EN epäile ilmaston lämpenemistä, vaan sitä,että ihminen olisi "syyllinen" noin 90 prosentin todennäköisyydellä, kuten kuvaamani "klikki" ona saanut IPCC:n raporteissa sen näyttämään. Johan nyt jokainen (vähänkin fysikaalisista tieteistä- tohtoritasolla- perillä oleva) tietää, että auringon viime vuosisadan lopulla kohonnut (korkeampi kuin vuosisatoihin!) irradianssi (jonka myös Met Office myöntää) ja sen (viiveellä tapahtuva) vaikutus valtamerivirtojen oskillaatioihin (AMO, PDO ja ENSO eli El Nino/La Nina) vaikuttaaa termodynamiikan lakien mukaan ilmastoon. Suomen edellisiin lämpimiin talviin taas vaikuttaa NAO
  (North Atlantic Oskillation eli ilmanpaineen värinät). Ja niin edelleen.

  Olen osallistunut keskusteluun täysin tietoisena siitä, että ilmasto on lämmennyt ja että kasvihuonekaasut vaiktuttavat siihen OSALTAAN.

  Mutta jos "fanaatikot" vääntelevät asioita ja propagoivat "yhden totuuden puolesta", olen kyllä pettynyt "ilmastouskovaisten" tieteelliseen tasoon ja ymmärrykseen.

  Ilmasto on niin monimutkainen systeemi, etteivät kaikki "uskovaiset" taida sitä käsittää (edes elinaikansa puitteissa).

  VastaaPoista
 3. Kaj Luukko,

  Vaikken niin faustilainen olekaan,että väittäisin ajatuksen ilman tekoa olevan arvoton,kyllä minusta terrorismiin syyllistyvä on terroristi,vai lähdetkö siitä, että esim. WTC911:n teot tulivat noin vain jostain ja sen tekijät olivat tahdottomia ja viattomia toteuttajia ? Näinhän tietenkin nykyisin yritetään todistellakin,että rikolliset teot ovat yhteiskunnan tai vanhempien syytä. Koulussa opettajan suklaapala ei mene sille kiltille lettipäälle,vaan luokan häirikköjuipille,että sitä ahmiessaan jättäisi opettajan rauhaan.

  Siis jos sanot,että ilmastokritiikin esittäminen on terrorismia,kyllä se pitää a priori sisällään oletuksen,että siitä kirjoittava on terroristi. Lainasin siis ajatustasi,en sanoja. Käyttämäsi semantiikka näyttää olevan yleistä vihreiden parissa.

  Nils Mustelin ja "spåralogia"; niin, astrologiaahan Mustelin tarkoitti ja apropoo,astrologiahan ilmaston muutoksen ennustelua paljon muistuttaakin ! Viikon tulevaa säätä ei osata loppupäässä supertietokoneillakaan ennustaa kuin kolikonheittoa vastaavasti, mutta puolen vuosisadan tai kokonaisen, puhumattakaan miljoonan vuoden menneestä,sujuu helposti ?
  "Malleja", no niin, lentokoneen siiven suunnittelussa tietokonemallit toimivat hyvin,mutta niin monen muuttujan kuin ilmaston suhteen, "garbage in - garbage out" ;-).
  Menneissä ilmastoissa esim. merigeologi varmastikin on meteorologia pätevämpi.

  VastaaPoista
 4. "sarjojen laki" on kyllä mielenkiintoinen

  Tuosta Mustelinin "raitiovaunu-tutkimuksesta" kerron omia kokemuksiani.

  Eräänä päivänä (lähellä Helsingin rautatieasemaa) näin "kohtuuttoman" usein 7-mumeroisen sporan tulevan.

  Kun menin bussiin näin naisen, joka seuraavana päivänä (ihan eri aikaan)istui etuistuimella (en koskaan myöhemmin nähnyt häntä). Kun ajattelin erästä naista, joka kulki edelläni, hän suuttuneena katsoi minua (vaikken ollut tehnyt mitään!). Näitä "aineettomaan psyykeen" ja tapahtumien sarjallisuuteen on tutkittu myös tieteellisti, ja tulokset näyttävät viittavan jonkinlaiseen "tuntemattomaan aineettomaan ilmiöön" (kuten myös poltergaist, jossa todistajina ovat olleet poliisit).

  Ilmastouskovaisilla on jonkinlainen "henkinen yhteys toisiinsa", niin samankaltaisia ovat heidän argumentaationsa: "raamattu" on IPCC:n raportit, Real Climaten (sensurointia harrastava) porukka (Schmidt, Mann ja apurit) ja uskollisten puudelien (Tamino) neverending story.

  Koska he käyvät myös "ihmisten kimppuun", väittäen, että skeptikoilla on yhteyksiä öljy- ja tupakkateollisuuteen, he noudattavat keskiaikaista inkvisitio-periaatetta, ja Mustelinin spåralogisia periaatteita, uskoen että he (ilmastofasistit) pystyvät vaikuttamaan ihmisen "aineettomaan psyykeen" typerillä Ilmastoklikin "oikeilla tiedekäsityksillään".

  Säälittävää.

  VastaaPoista
 5. Kiitos korjauksesta, siis "sporalogia" stadin slangilla ;-)!

  VastaaPoista