maanantai 30. maaliskuuta 2009

Al Gore ei sammuttanut valoja

Nashvillepost-lehti kävi kurkistamassa Goren ökytalolla,jonka energiankulutus 20 kertaa
keskivertoamerikkalaisen. Ei sammuttanut Gore valoja "Earth Hour":n aikana. No,Gore todennee,että "Mikä sopii härjälle,ei sovi Jupiterille" tai "Eläkää kuten minä neuvon,ei kuten teen" ;-)


Tässä LEHDEN reportterin matkakertomus Goren talolle


Ja TÄÄLLÄ Goren talon sähkönkulutuksesta

The average household in America consumes 10,656 kilowatt-hours (kWh) per year, according to the Department of Energy. In 2006, Gore devoured nearly 221,000 kWh—more than 20 times the national average.

4 kommenttia:

 1. Tämä sama asia on noussut esille useita kertoja Soininvaaran blogissa. Soininvaaraa on pyydetty kertomaan omasta energiankulutuksestaan. Soininvaara on puolustellut omaa kulutustaan mm. sillä, että lentomatkustus ei ole sen saastuttavampaa (siis siinä merkityksessä kuin co2-päästöillä tarkoitetaan) kuin autoilu. Osmo myös muistuttaa, ettei hän autoile omalla autollaan, vaan vuokraa auton. Osmo myös lentelee perheensä kanssa lomamatkoilla, mutta se on ok, koska hän elää ekologisesti muutoin.

  Joku muu Virheä poliitikko valitteli - olisiko ollut Hassi? - että hänellä on niin iso hiilijalanjälki, mutta sille ei voi mitään, koska hänellä on niin merkittävä työ kansan johdossa, ja siihen tehtävään kuuluu paljon lentämistä ja matkustelua. Jotenkin tulee mieleen Leonid Brezhnev, joka pyyteli ja sai lahjoiksi lukuisia urheilullisia länsiautoja, joilla Leonid tykkäsi ajaa. Kerrotaan, että toisinaan MKoskovan kadut suljettiin muulta liikenteeltä, kun Leonid-setä otti ja kokeili Alfansa ajo-ominaisuuksia katuradalla...

  On tuo niin sairasta ja tekopyhää, ettei meidän aikana mikään muu asia nouse samalle tasolle kaksinaimoralistisuudessaan...

  VastaaPoista
 2. "Osmo myös lentelee perheensä kanssa lomamatkoilla, mutta se on ok, koska hän elää ekologisesti muutoin."

  Moniko pitäisi uskottavana vegetaristia, joka söisi aina sunnuntaisin kunnon pihvin ja sitten selittäisi ettei tällä ole kokonaisuutta ajatellen mitään merkitystä, koska elää muun ajan kuin vegetaristi?

  Tosielämässä oikeat vegetaristit pitäisivät tällaista menettelyä vähintään petoksena. Vihreässä liikkeessä "ekologisen elämäntavan" määritelmä kuitenkin venyy ja paukkuu, ainakin liikkeen pomojen tapauksessa..

  VastaaPoista
 3. Täydellinen elämä on perfektiä. Onko blogin-pitäjä ja nämä anomyymit? Ettei vaan tulisi vihreiltyä ihan vähäsen...piilossa.

  No kukapa täällä energiatta eläisi tai ainakaan liikkuisi. Elämäntapaintiaanit ne ns. omavaraiset asustelevat omavaraisesti niin kauan kuin jaksavat. Ongelmia tulee jossain vaiheessa. Gore on show-mies. Osmo varsin fiksu.
  Ilmasto muuttuu mutta mihin suuntaan ja kuinka paljon?

  VastaaPoista
 4. Toki Timo,toki. "Vihreilen" ajamalla uudella pienimmällä japsilla, 4,2 l/100 km ja energiansäästölamputkin vaihdoin jo kauan sitten.
  Tunsin pientä ylemmyyttä, kun kuulin vihreiden puheenjohtajan ajavan vanhalla suurella maasturilla (jos ei totta,korjannette).
  Tosin laiskuuttani ajan autolla hakemaan pihvini 300 m päässä olevaan markettiin,kukaan
  ei ole täydellinen.

  VastaaPoista