torstai 2. huhtikuuta 2009

Suomen huippuasiantuntijatkin eri mieltä - kriittinen ilmastokeskustelu ei ole ohi

Ihmeiden aika ei ole ohi, Helsingin Sanomat julkaisee tänään "Mielipide"-palstallaan Helsingin yliopiston ympäristömuutoksen professori Atte Korholan vastineen Ilmatieteen laitoksen johtaja Petteri Taalaksen äskettäiseen kirjoitukseen.

Petteri Taalas kertoi HS:ssa 26.3.2009 tietoa ilmastonmuutoksen etenemisestä pohjautuen Kööpenhaminan kokouksen tuloksiin. Korhola selventää: "Toisin kuin Hallitustenvälisen ilmastopaneelin (IPCC)kannanotot ja raportit,Kööpenhaminan kokouksessa esitetyt tulokset eivät ole vielä käyneet läpi tutkijayhteisön syvällistä kritiikkiä. Järjestäjäkin on tiedemaailmassa heikosti tunnettu taho. Niitä ei siksi kannattaisi esittää kiveen hakattuina totuuksina"

Edelleen Korhola jatkaa:

"Kokouksen synkimmän profetian esitti Podstamin ilmastokeskuksen johtaja Hans-Joachim
Schnellnhuber,jonka mukaan ilmastonmuutos kiihtyessään vähentää ihmispopulaation yhteen miljardiin. Taalas ottaa skenaarion tosissaan,vaikka sen takana ei ole mitään
tutkimuksellista näyttöä - ja tuskin voi ollakaan"


(tekstivahvennokset kirjoittajan - nämä pari lainausta eivät anna koko kuvaa kirjoituksesta,pyydän lukemaan alkuperäisen tekstin HS:sta)

Ei siis voitane pääministeri Matti Vanhasen tavoin sanoa,että ilmastokeskustelu on ohi ja kriitikoiden suut suljettava,kun jo oman maamme kaksi johtavaa alan asiantuntijaa on täysin eri mieltä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti