lauantai 4. huhtikuuta 2009

"Vallankumoukselliset energialähteet""Plan B for Energy"


Uusi SciAm esittelee futuristisia uusia energianlähteitä,kuten 10 km:n korkeudessa puhaltavaan suihkuvirtaukseen parkkeeratut tuulivoimalat.Vaikuttaa melkoiselta haihattelulta,mutta mielenkiintoista luettavaa,yhtäkaikki !


Tässä LINKKI SciAmin artikkeliin

5 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen artikkeli. Niin kuin muutamat muutkin linkittämäsi jutut.
  Tuulivoiman mahdollisuudet energiantuotannossa ovat merkittävät, mutta haastetta teknologian kehittämisessä vielä onl. Vaikka propelli on keksitty jo milloin lie. Suomessa on ollut tekeillä tuuliatlas, jossa kartoitetaan tuuliolosuhteet Suomen alueella. Tekniikkaa kannattaa selvittää ja kehittää, vaikkei se ratkaisisikaan ilmastonmuutosoglemaa.

  VastaaPoista
 2. Kiitos palautteesta !

  En itse oikein jaksa uskoa tuohon tuulivoimaan,mutta "antaa kaikkien kukkien kukkia".

  Eli voidaan toki pienessä mitassa näperrellä tuulimyllyjenkin kanssa,kunhan järkevät energiapäätökset pohjautuvat ydinvoimaan.

  Tuulivoiman "buumi" tuntuisi olevan menossa ohi,kuten aiemmin täällä kerroin uutiseen viitaten.

  VastaaPoista
 3. Jep, ydinvoiman kannattaja minustakin on tässä vuosien myötä tullut. Tuulivoiman potentiaalista ollaan montaa mieltä. Nyt kuitenkin myllyjä rakennetaa Suomeen ja muuallekkin maailman. Mittakaava selvinnee lähivuosina. En ihan näpertelyksi sitä sanoisi ainakaan vielä. Ydinvoimakin on edelleen herkkä asia. Jos maailmalla joku ydinvoimala posahtaa niin, että vaaratilanne muodostuu, poliittinen tahto voimaloiden lupapäätöksien tekemiseen lopahtaa. Eikä posahtamisen tarvitse olla tsernobilin luokkaa.

  VastaaPoista
 4. Niinpä,ydinvoimalle tuli pitkä "jäähykausi" Tsernobylin jälkeen ja niin turhaan,tuolla "onnettomuudella" ei ollut mitään tekemistä läntisten painevesi- ja kiehutusreaktorien kanssa. Ensisijaisesti ydinaseplutoniumin valmistukseen tehty grafiittireaktori räjäytettiin juopuneen henkilökunnan toimesta tahallaan ja senkin lopullinen "saldo" oli äskettäin nähdyn ohjelman mukaan paljon oletettua vähäisempi. Vaikkapa hiilivoima tappaa välillisten vaikutustensa (esim.kaivostoiminta) johdosta monin verroin enemmän kuin ydinvoima.

  VastaaPoista
 5. Tsernobilistä matkakertomuksia viime vuosilta.
  Hienot sivut.
  http://www.angelfire.com/extreme4/kiddofspeed/index_fi.html

  Terveisin,
  silti ydinvoiman kannattaja

  VastaaPoista