maanantai 30. maaliskuuta 2009

SciAm: Hiilivoimalan tuhka radioaktiivisempaa kuin ydinjäte

Ja uraanikaivoksessa on turvallisempaa asua kuin useissa osissa Kaakkois-Suomea. Näitä ei usein miellettyjä paradokseja ! Ja lisää,vesivoimala voi tuottaa patoaltaansa nousevan ja laskevan vedenpinnan ansiosta enemmän kasvihuonekaasuja, hiilidioksidia ja metaania kuin samantehoinen hiilivoimalaitos. No,tämä on hieman liioittelua, tarkoittaa
hyvin suurta patoallasta,tietyissä Afrikan mantereen voimaloissa ja tuo hiili tietenkään ei ole fossiilista.


Linkki SciAm artikkeliin

3 kommenttia:

 1. Ja uraanikaivoksessa on turvallisempaa asua kuin useissa osissa Kaakkois-Suomea. Näitä ei usein miellettyjä paradokseja !

  Ja matkustajakoneissa saa tuhdin annoksen kosmista säteilyä. Mutta niinhän se on: kun tosiasioita ei tunneta, tietämättömyys täyttää tosiasioiden jättämän aukon irrationaalisella kauhulla.

  VastaaPoista
 2. Niin,tuo matkustajakoneissa saatu säteilyannos kuitenkin on aika vähäinen,taisi olla niin, että lentävän henkilökunnan kohdalla se merkitsee yhtä ylimääräistä kehkoröntgeniä vuodessa,jos oikein muista (jos joku tietää paremmin,korjaan).

  Olen itse ylittänyt Atlantin viimeisten 25 vuoden aikana pari sataa kertaa ja lisänä runsaat Euroopan ja kymmenet Kauko-Idän lennot. En ainakaan vielä valaise pimeässä ;-). Ongelmallisempi kuin säteily,saattaa lentokoneissa olla otsoni. On tutkittu mm. sen roolia "jet-lag"-ilmiössä.

  VastaaPoista
 3. Kannattaisi tutustua Scientific Americanin muihin ilmastonmuutosta artikkeleihin.

  Is Global Warming a Myth?
  How to respond to people who doubt the human impact on the climate

  http://www.sciam.com/article.cfm?id=is-global-warming-a-myth

  Cold winter doesn't mean global warming is over

  http://www.sciam.com/blog/60-second-science/post.cfm?id=cold-winter-doesnt-mean-global-warm-2009-02-12

  VastaaPoista