keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Merenpinnan nousu kiihtyy ? - Ei asiantuntijan mukaan !

Kööpenhaminan alarmistikokous antoi julkilausuman, jonka mukaan merien pinta voisi nousta jopa metrin vuoteen 2100 mennessä, vähintään kuitenkin yli puoli metriä (HS tänään).

Huippuasiantuntijan,professori Nils-Axel Mornerin,maailman johtavan merien pinnankorkeuden ja rannikkojen eroosion tutkijan Tukholman yliopistosta,mukaan tutkimus ei kuitenkaan tue tätä scenaariota.

Lähde TÄÄLLÄ


Accelerated sea-level rise?

Below is an email on the subject from Professor Dr. Nils-Axel Morner [morner@pog.nu], a leading world authority on sea levels and coastal erosion who headed the Department of Paleogeophysics &Geodynamics at Stockholm University

Misused data! Satellite altimetry 1993-2000 was horizontal - the same data set + 2000-2003 was tilted. On top of the physical corrections (giving horizontallity) they added "personal correction" to fit IPCCs claims. What do we call this? If not falsification? See my scientific papers - best: Global and Planetary Change 62 (2008) 219-220.

5 kommenttia:

 1. Merenpinnan nousu, merten lämpötila ja jäätiköiden sulaminen

  Alueelliset merenpinnan nousutrendit näyttävät olevan hyvinkin erilaisia (oliko keskiarvo jotain 3mm/y?):

  http://tidesandcurrents.noaa.gov/sltrends/sltrends.shtml

  Etelämantereen jään määrä on pitkäaikaisen keskiarvon yläpuolella ja Pohjoisnavan alapuolella (tosin jään väheneminen näyttää hidastuneen aivan viime aikoina): Postaus "Meret jäähtyvät, eivät lämpene"/kommentti nro4).

  Pinnan nousu/lasku on siis alueellista ja siihen vaikuttaa maapallon lämpötila, merten lämpötilat, pohjois- ja etelänapa-alueen sekä mannerjäätiköiden sulaminen/kasvaminen. Aika monimutkainen juttu.

  VastaaPoista
 2. Merenpinnan nousu ja Kööpenhaminan kokous

  Lueskelin uutisia ja kommentteja Köpiksen ilmastokouksesta ja sain sellaisen käsityksen, että on EDELTÄ käsin päätetty saada osanottajat hyväksymään lauselma, jossa "merenpinta nousee metrin tai ainakin puolimetriä" vuoteen 2100 mennessä. Melkoista "tiedettä"! En tietysti voi väittää olevani oikeassa, mutta katsotaan mitä siellä päätetään "tieteestä".

  Kun avauspuheenpitäjä on nykyinen IPCC:n puheenjohtaja, entinen rautatieinsinööri R. Pachauri, ei kovin hyvältä näytä "tieteen osuus" tuossa tapahtumassa.

  VastaaPoista
 3. Mielipiteitä Kööpenhaminasta:

  http://climatecongress.ku.dk/newsroom/rising_sealevels/

  "Merenpinnan nousu saattaa olla vuoteen 2100 mennessä 1 m tai enemmänkin".

  "Joka tapauksessa odotetaan, että se ylittää IPCC:n ennusteen (18-59 cm)".

  Jos nousu jatkuu nykyisellä nopeudella (3 mm/y), nousu jää keskelle IPCC:n ennustetta".

  Hauska nähdä mikä on "lopullinen totuus" eli minkä (Suomen) Ilmatieteen laitos valitsee ja mitä media "hehkuttaa".

  VastaaPoista
 4. Hyvä kirjoitus "tuhoa ennustavista" Kööpenhaminan "avainviesteistä":

  http://scienceblogs.com/stoat/2009/03/sea_level_rise_1.php

  VastaaPoista
 5. Nils-Alex Mörneriin on viitattu, mutta en löytänyt linkkiä. Tässä on häneltä lyhyt ja ytimekäs kirjoitus. Tämä kertoo IPCC:stä "tieteestä" oikeastaan kaiken tarpeellisen.

  http://www.climatechangefacts.info/ClimateChangeDocuments/NilsAxelMornerinterview.pdf

  VastaaPoista