keskiviikko 11. maaliskuuta 2009

Vaclav Klaus:Miksi ilmastokeskustelu on monologi ?

Tsekin presidentti Vaclav Klaus kysyy: Miksi ilmastokeskustelu on monologi ?

Voisiko sen selkeämmin sanoa !


Czech President Vaclav Klaus on why the discussion about global warming is a monologue

For Vaclav Klaus, the inconvenient truth is this: Global warming is far from being proved, and the problem is that everybody has jumped on the bandwagon before any real debate has taken place. Mr. Klaus won his second five-year term as president of the Czech Republic in February 2008. He studied at the Prague School of Economics, where he currently holds a professorship in finance. Mr. Klaus talked to Robert Thomson, managing editor of The Wall Street Journal. Here are edited excerpts of their discussion.

9 kommenttia:

 1. Hesarissa julkaistu tutkimus (Kansa valmis päätöksiin ilmaston hyväksi)

  En tunne tutkijaa enkä tapaa jolla haastateltavat (yli tuhat henkilöä) on valittu, mutta siitä paistaa kyllä läpi "tutkijan" kyvyttömyys tai tarkoituksenhakuisuus. Seuraavassa perustelut.

  Iltalehden toimeksiannosta Think If Laboratories OY teki tutkimuksen 17.12.-22.12.2008 välisenä aikana ja siihen vastasi 2867 henkilöä. Vastaajat olivat täysi-ikäisiä ja tulokset on painotettu iän, sukupuolen ja asuinpaikan suhteen Suomen väestöä vastaavaksi.

  Tulokset kysymykseen "Mitä mieltä olet ilmastonmuutoksen uhasta?:

  Ei liiotella eikä vähätellä (35%), Liioitellaan jonkin verran (25%), Vähätellään jonkin verran (20%), Vähätellään paljon (10%) ja Sitä liioitellaan paljon (10%)

  Poikkeaa (tämä kattavampi tutkimus) huomattavasti Hesarin tämänpäiväisen tutkijan hehkutuksesta: "suomalaisten asenteet ovat suorastaan kuumentuneet ilmastonmuutoksen torjunnalle".

  VastaaPoista
 2. Iltalehden tilaamasta tutkimuksesta

  Noin kolmannes (34%) vastaajista uskoo, että ilmastonmuutoksen uhkaa liioitellaan (jonkin verran tai paljon). Kuinka tämä osuus voisi pudota muutamassa kuukaudessa 10 prosenttiin? Kaksi mahdollisuutta: ilmastoalarmistien propaganda (aivopesu) on ollut todella tehokasta tai sitten Hesarin tämänpäiväinen juttu on myös propagandaa tai tutkimus ei ole edustava.

  Miehistä yli 40% (siis viime vuoden lopun kyselyssä) katsoo, että ilmastonmuutoksen uhkaa liioitellaan. Naisista epäilijöiksi paljastui vain runsas 20 prosenttia.

  VastaaPoista
 3. Uusi naula IPCC:n arkkuun

  Scafetta et al 2009 kirjoitti:
  “This finding has evident repercussions for climate change and solar physics. Increasing TSI between 1980 and 2000 could have contributed significantly to global warming during the last three decades [Scafetta and West, 2007, 2008]. Current climate models [Intergovernmental Panel on Climate Change, 2007] have assumed that the TSI did not vary significantly during the last 30 years and have therefore underestimated the solar contribution and overestimated the anthropogenic contribution to global warming.”

  Perustuu Nicola Scafetta-Richard C.Willsonin julkaisuun (Geophysical Research Letters). Sitä on kommentoinut Roger Pielke Sr blogissaan (March 11, 2009).

  Auringon (korjatun) irradianssin nousu viime vuosisadan loppupuolella(kin) on siis eräs tekijä, joka on vaikuttanut globaalien lämpötilojen nousuun (trendi 0.15-0.2 C/vuosikymmen). IPCC:n mukaan nousu on johtunut pääosin kasvihuonekaasujen pitoisuuden kasvusta. (Tätä ei tietenkään tuoda esiin Köpiksen ilmastokokouksessa!).

  VastaaPoista
 4. Johtuisiko tuo keskustelemattomuus siitä että asiasta on jo konsensus, yhteisymmärrys ja juttua on ns taputeltu?

  VastaaPoista
 5. Gallup Amerikoista

  Jenkkilän Gallupissa 41 prosenttia vastaajista pitää ilmastonmuutosta liioiteltuna:

  http://wattsupwiththat.com/ (11.03.2009)

  VastaaPoista
 6. Paras uutinen on kuitenkin tämä;

  Muutamat tutkijat esittävät, että kahden asteen lämpiämistä ei voi enää pysäyttää, vaikka tehtäisiin kaikki ihmetemput.

  sillä nyt voidaan lopettaa kaikki pelleily tähän paikkaan. Jos mitään ei ole tehtävissä, miksi jatkaa tätä hölmöilyä.

  VastaaPoista
 7. Oli mielenkiintosta (ja järkyttävääkin) nähdä Vaclav Klaus´in esittävän "kerettiläisen" mielipiteensä europarlamentissa ja sitä seurannut raivoisa reaktio "buuauksineen". Mieleen tuli väistämättä Galileo Galilei kertomassa kirkolliskokouksen edessä,että vastoin yleistä uskoa Maa onkin pyöreä !

  Aamun Helsingin Sanomissa hehkutetaan taas,kuinka "90% suomalaisista pitää ilmastonmuutosta lamaa pelottavampana". Hyvin on brainwash mennyt perille,jos noin. Vaikka spekuloitu "ilmastonmuutos" totta olisikin, sillä olisi meille vain positiivisia vaikutuksia, kautta historian "lämpökaudet" ovat olleet myös kulttuurin kukoistusaikoja.

  VastaaPoista
 8. Itse 70-80 luvun koululaisena meille toitotettiin toveruutta ja kommunismin ihanuutta, Nyt samat aatteensa menettäneet luuserit pelottelevat ilmastonmuutoksella, joka on täyttä valhetta. Lapsenikin sanoo; ei mennä mökille viikonloppuna , kun ilamasto lämpiää= sairasta touhua tämä aivopesu....

  VastaaPoista
 9. http://www.informationliberation.com/?id=28282

  VastaaPoista