tiistai 10. maaliskuuta 2009

Meret jäähtyvät, eivät lämpene ?


Tuesday, March 10, 2009

THE EVIDENCE IS THAT THE OCEAN IS COOLING, NOT WARMING

(Energy & Environment Vol. 20, No. 1&2, 2009 - Craig Loehle)

Cooling of the global ocean since 2003

By Craig Loehle, Ph.D. National Council for Air and Stream Improvement, Inc. (NCASI)

ABSTRACT

Ocean heat content data from 2003 to 2008 (4.5 years) were evaluated for trend. A trend plus periodic (annual cycle) model fit with R2 = 0.85. The linear component of the model showed a trend of -0.35 (~0.2) x 1022 Joules per year. The result is consistent with other data showing a lack of warming over the past few years.

Koko teksti TÄÄLLÄ

7 kommenttia:

 1. Merien jäähtyminen on tietysti sopusoinnussa sen kanssa, että pintalämpötilojen nousu on hidastunut viime vuosina.

  Mielenkiintoisempaa on se, miten ja missä hiilidioksidi syntyy, jakautuu ja katoaa maapallon eri osissa. Näitä tutkimuksia on tehty satellitien mittauksilla. Pari esimerkkiä:

  http://photojournal.jpl.nasa.gov/jpegMod/PIA11194_modest.jpg

  melkoisia muutoksia on tapahtunut eteläisellä pallonpuoliskolla vuodesta 2003:

  http://www.agu.org/journals/gl/gl0817/2008GL035022/2008gl035022-op03.jpg

  Tähän tietysti vaikuttaa tilanteet: onko meri jäässä ja mikä on sen lämpötila (kylmä meri tietysti liuottaa enemmän), otsonikerroksen tiheys/ohuus vaihtelut, CO2:n sekoittuminen ja mahdolliset reaktiot uv-säteilyn kanssa , kosmisen säteilyn pommitus ym.)

  Kanadalainen minisatellitti kerää tietoa tälläkin hetkellä kasvihuonekaasuista:

  http://www.climateark.org/shared/reader/welcome.aspx?linkid=119912

  Myos japsit ovat juuri lähettäneet satelliitin samaa tarkoitusta varten. Tieteilijät saavat lisää tietoa mm. siitä, mistä CO2-päästöt tulevat, miten jakautuvat ja miten meret ja metsät niitä absorboivat maapallon eri osissa. Myös NASA lähettää uuden satelliitin tuhoutuneen tilalle.

  VastaaPoista
 2. "sopusoinnussa pintalämpötilojen nousun hidastumisen kanssa"

  Päivitys samalla aikaisempaan postaukseen (Ilmasto jäähtymässä?):

  http://www.drroyspencer.com/library/pics/UAH_LT_since_1979.jpg

  Satelliittimittausten mukaan alemman ilmakehän globaalit lämpötilat ovat "tällä hetkellä" noin 0.2 C korkeammat kuin esim. viime vuosikymmenen puolivälissä. Sanoisin siis, että lämpötilojen nousu on hidastunut tai tasaantunut (mieluummin kuin viilenemässä).

  Jos merien lämpötilojen nousu on pysähtynyt tai jopa tapahtunut viilentymistä (eli jos tutkimus on oikeansuuntainen), onkohan "lämpö paennut meriin", kuten "viralliset lähteet" Suomenkin TV:ssä (haastateltuina) esittävät?

  VastaaPoista
 3. Hmm..tämä "anonyymien" marssi on hämäännyttävää,kiva kun kirjoittajilla olisi edes nimimerkki,että pystyy seuraamaan ketjuaan ! Mutta,jos tuo on kynnyskysymys,niin olkoon sitten "anonyymit" ;-)!

  Ohessa sähköpostitse saatu mielenkiintoinen linkki
  Chalmersin tutkimukseen:

  Täällä Chalmersin tutkimusta

  VastaaPoista
 4. Tiedeyhteisö päivittää ilmastonmuutostilanteen

  http://www.ilmastofoorumi.fi/foorumi/viewtopic.php?f=3&t=523

  Ilmatieteen laitoksen ennakkotiedossa mm. "jäätiköt sulavat" vaikka mittaukset kertovat aivan muuta! Siis tämän vuoden mittaukset. Lämpötilojen nousun pysöhtymisestä ei sanaakaan!

  On taas "ilmastouskovaisten ja alarmistien kevätpäivät" tulossa.

  VastaaPoista
 5. Lämmön meriin pakenemisesta julkistettiin taannoin NOAA rahoittama ja saman organisaation tutkijoiden tekemä peperi (sillä että taustoihin alettaisiin tarttua):

  http://www.worldclimatereport.com/index.php/2008/12/03/rethinking-observed-warming/

  Koko paperikin löytyy maksua vastaan joistain lähteistä. Lähtökohta kuitenkin siinä että nimenomaan merien lämpötilakehitys dominoisi ilmakehän lämpötilaa. Ottaen huomioon merien valtavan tilavuuden ja lämpökapasiteetin suhteessa ilmakehään tämä tuntuu ihan loogisellekin. Tuolla voisi selittää myös mm puolisen vuotta sitten uutisoidun metaanipitoisuuden nopean nousun. Nousu tapahtui globaalisti yhtä aikaa jolloin mikään arktinen ikiroudan pölläys ei sitä selitä (ilmakehän sekoittumiseen menisi aikaa).

  Hannu ihmettelit tuota Tuukan google-asiaa. Artikkelien lopussa on mainittu "tunnisteet" joita googlen hakupalvelu käsittääkseni käyttää haussa. Tunniste "Hannu Tanskanen" tarjoaa sitten blogia. Oletan ettei nimelläsi ole esimerkiksi Linis Torvaldsin tasoista ns google-kerrointa joten nuo blogimerkinnät jää helposti päällimmäiseksi.

  VastaaPoista
 6. Lähipäivinä järjestetään Nykissä vähän toisenlaiset pirskeet:

  http://www.heartland.org/events/NewYork09/PDFs/NationalReviewAd.pdf

  Aika ok puhujalista sielläkin.

  VastaaPoista
 7. Joo,kiitos neuvoista Googlen suhteen ! Valitettavasti en juuri mitään asialle voi,kun ei ole bloggaavia ikätovereitakaan (pushing daisies),jotta voisin linkittää ja pärjätä tässä
  "cybersodassa".

  Mitään ihmeellistä en näe siinä,että "uskovien" kokouksessa on valtaosin uskovia ja "pakanoiden" kokouksissa pakanoita. Paitsi jos se on valtionuskonto.

  Mutta kun meidän YLE-tv:mme järjestää jäänmurtajalla "ilmastonmuutosillan" ja paikalla on Ilmatieteen laitoksen apulaisjohtaja ja viisi "uskovaista",en pidä sitä asiantuntijaohjelmana vaan hartaustilaisuutena !

  VastaaPoista