lauantai 24. lokakuuta 2009

Timo Soini: "Historian suurin puhallus Kööpenhaminassa"

From: Perussuomalaiset
Sent: Saturday, October 24, 2009 9:41 AM

Tiedotusvälineille 24.10.2009

Julkaisuvapaa klo 10.30

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Timo Soini puhuu tänään lauantaina Loviisassa mm. seuraavaa:

ILMASTONEUVOTTELUISSA EI SAA TUHOTA SUOMALAISTA TEOLLISUUTTA JA SUOMALAISIA TYÖPAIKKOJA

Nykymuotoinen päästökauppa on modernia anekauppaa ja täysin väärä tapa suojella ilmastoa. Ilmastomafia suunnittelee historian suurinta puhallusta Kööpenhaminan kokouksessa. Ilmastomafia on hyväuskoisten vihertävien poliitikkojen avustuksella siirtämässä useita satoja miljardeja euroja kehittyneiden maiden verovaroja kehitysmaissa toimiville, suuria voittoja tuoville, ylikansallisille yrityksille ja kehitysmaiden valtiollisille yrityksille ns. ilmastomaksuna.

Esim. Kiina, joka on maailman rikkain valtio, kun mittarina on omat valuuttavarat, vaatii Kööpenhaminan kommunikean allekirjoituksesta 300 miljardin vuosimaksua. Intia ja Afrikka toisen mokoman. Näissä maissa toimivat ylikansalliset yritykset tekevät tuhansien miljardien voitot vuositasolla. Kaiken järjen mukaan Kiinalla on mahdollisuus valtion kassan kautta maksaa toimet, joilla ilmastotavoiteet toteutetaan. Mitä Kiina tekee? Siellä on rakenteilla tai suunnitteilla yli kaksisataa hiilivoimalaa, joilla Kiina tavoitelee 150 000 megawatin sähköntuotannon lisäystä hiilituotannolla vuoteen 2020. Eli se siitä yhteisestä ilmastotavoitteesta!

EU:n on pelastettava oma teräs-, konepaja ja metsäteollisuutensa vaatimalla Kööpenhaminan päätökseksi ilmastotavoitteiden toteuttamiseksi:

Ominaispäästöjärjestelmään siirtymiseen nykyisten prosenttimääräisten tavoitteiden ja päästökaupan sijaan. Ominaispäästöjärjestelmähän on jo sovittu ja otettu käytöön globaalisti autoille. Teollisuudessa ja energiatuotannossa sovitaan globaalisti päästörajat tuotetulle tonnille, kappaleelle, megawatille tai jollekin muulle mitattavissa olevalle suureelle. Yritykset ja tuotantolaitokset, jotka eivät pääse näihin päästörajoihin maksavat ylityksen osalta sakot kansalliseen tai kansainväliseen rahastoon. Näillä rahastoilla rahoitetaan ilmastotavoitteita; tuote- ja teknologiakehityspanoksia sekä ilmastoteknologisia investointeja.

Todellinen ympäristöteko on säilyttää teollisuus kehittyneessä Länsi-Euroopassa. Yhteinen tavoitemme on minimoida päästöt. Se ei toteudu päästökauppajärjestelmällä vaan ainostaan ominaispäästöjärjestelmällä. Sillä on mahdollista saavuttaa YK:n ilmastotavoitteet oikeudenmukaisella tavalla.

Sähköenergia on yksi keskeinen teollisuuden kustannuskomponentti ja elintärkeä hyödyke kotitalouksille sekä kaikille yhteiskunnan toiminnoille. Ilmastopolitiikkaa ei saa alistaa kyltymättömien ilmastomafioiden rahastusalttareille. Suomalaista työtä, teollisuutta ja työntekijää on puolustettava sekä kansallisesti että kansainvälisesti.

--
Lisätietoja:
timo.soini@europarl.europa.eu
puh. 050-511 3027

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti