perjantai 20. helmikuuta 2009

Kuka on asiantuntija ilmastonmuutoksessa ?

Heh...no NYT tämä starttasi,oikeaa keskustelua kommenteissa ! Tätä olen odottanut ja tahallani tein hieman provokatiivisia otsikoita ;-) ! Tässä kerran vielä haluan muistuttaa,etten minä ole minkäänlainen asiantuntija alalla,toimin vain keskustelun "katalysaattorina", jos noin voidaan sanoa. Lehtimiehenä yritin kuunnella debatin kumpaakin osapuolta,annoin tilaa kriitikoille,koska katsoin,että mediamme noin yleisesti ottaen vierasti heitä.

Tuo asiantuntevuus yleensäkin on monimutkainen kysymys,kun ei puhuta päivän säästä ja voidaan perustellusti kysyä,onko meteorologi pätevämpi kuin vaikkapa geologi menneiden ilmastojen tulkinnassa. Mutta kun nykyisin ainakin Helsingin Sanomien foorumeilla "ilmastoasiantuntijaksi" käy "kotirouva Porvoosta" ja "kuvataiteilija Töölöstä", rohkenen minäkin muutaman vuosikymmenen kokemuksella mm. ilmakehän otsoni- ja autopäästöjen mittauksista osallistua debattiin.

Mutta, kun mennään syvälle teoriaan, olen toki kiitollinen alan tosi ammattilaisten tuesta, foorum on vapaa keskustelulle !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti