keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Vastatodistelu "swindlelle" ei vakuuttavaa

Hieman huvittuneena katselin nuo "climate swindlen" kritiikit. En pidä oikein onnistuneena verrata poliovirusta ilman hiilidioksidiin, puhumme sentään kahdesta aivan eri tieteestä, mikrobiologiasta ja meteorologiasta, tai tässä tapauksessa kaasufysiikasta. Jos kaasuseoksen yhden komponentin konsentraatio on äärimmäisen pieni
muihin verrattuna, se ei "lisäänny" kuten virus tai bakteeri ! Kemiassa vielä voisi löytää analogisen vertailukohdan, katalyytti voi, sekin tosin itse lisääntymättä, suurestikin vaikuttaa reaktion nopeuteen. Myös tuon viimeisen 17 vuoden painottaminen ilman lämpötilan käyrässä, joka ulottuu holoseenikauden taakse, on epäasiallista.

Minua kiinnostaakin suuresti tämän ilmastohypen motiivit. On tietenkin, kuten aiemmin sanottu,selvästi siitä hyötyjiä,kuten ydinvoimateollisuus ja "uudet tekniikat",joilla energian tuotannossa tarkoitetaan biopolttoaineita sekä tuuli- ja aurinkovoimaa. Poliittisesti agenda alkoi Yhdysvaltain "oikeiston" ja Bushin vastustamisena, joiden miellettiin linkittyvän öljyteollisuuteen. Goren motiiveja en mitenkään voi pitää aitoina, kyllä hommassa haiskahtaa vahva revanssin maku.
Teimmepä mitä hyvänsä, fossiiliset polttoainet tulevat olemaan vähintään 20 seuraavaa vuotta maailman pääenergianlähde, ei kokonaisen planeetan energiainfrastruktuurin muutos käy nopeasti. Toisaalta esimerkiksi Ranska, ydinenergian johtava maa, saa jo yli 80% sähköstään ydinvoimaloista. Sähköautot ovat
oven takana, litiumioniakkujen Stanfordin yliopiston uusimmat versiot tallentavat sähköä kertaluokkaa nykyisiä tehokkaammin, joka jo riittää mainiosti.Meidän ilmastossamme tosin rikki-natrium-akku, 300 - 400 C:ssa toimiva tuntuisi paremmin soveltuvalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti