lauantai 21. helmikuuta 2009

Gore vauhdissa

Pitänee palata taas "ilmastonmuutokseen",ennenkuin joku hermostuu ;-) !
Saan blogini avaamisen jälkeen paljon postia ystävällisiltä ihmisiltä,jotka valistavat minua aiheesta ja kuten tavallista,sanovat ettei vastapuolta kannata uskoa. Näin oikein ja otan todella mielelläni vastaan näitä linkkejä tutkimuksiin ym. materiaalia, en kuitenkaan lupaa mitään niiden käytöstä blogissa, jos joku on liian monimutkaista minun ymmärrettäväkseni, miksi kiusaisin sillä lukijoitani ?

Selatessani omia lähteitäni, eli nettitilauksia mm. SciAmista, huomasin "ilmastojeesus" Al Goren pitäneen puheen AAAS eli Amerikan tieteilijöiden konferenssissa Chicagossa ja viitanneen mm:

"As he talked of millions of "climate refugees" in low-lying areas of the world, Gore pointed out that the Maldives now has a budget line "to buy a new country." He drew a link between global warming and extreme weather, from hurricanes to droughts to wildfires, showing photos of the recent blazes in Australia (and the now-famous rescued koala.)"


Minua jäi vähän vaivaamaan tuo hurrikaanien ja jopa Australian (usein tahallaan sytytettyjen) pensas-metsäpalojen linkitys ilmastonmuutokseen, eikös juuri IPCC:stä
eronnut myrskyasiantuntija Chris Landsea todistellut, ettei linkkiä ole, vai onko
myöhemmin tultu toiseen tulokseen ?

5 kommenttia:

 1. En vaan tähän (kiitos artikkelista !):

  http://www.sciam.com/blog/60-second-science/post.cfm?id=at-aaas-al-gore-urges-scientists-to-2009-02-14

  ( Pahus, pitäisi opetella kuinka saan aktiivisen
  linkin tänne, monikaan ei varmaan viitsi copy-
  pastea-linkkiä selaimeen !)

  VastaaPoista
 2. Suosittelen blogin kirjoittajalle Uuden Suomen ilmastonmuutos-juttujen lukemista:

  http://www.uusisuomi.fi/asiasanat/ilmaston-lampeneminen

  Siellä on juttujen lukuisia kommentteja ja myös
  "ylialarmisti" James Hansenin "kauhuskenaarioita".

  VastaaPoista
 3. Uudelle ilmastoblogien kirjoittajalle lisää lukuelämyksiä:

  http://www.globalwarmingclearinghouse.blogspot.com/

  Täällä on (päivittäin) "uskovien", "skeptikoiden" ja "niiden välillä tasapainottelevien" artikkeleita ja blogeja. Myös päivittäiset uutiset ja muuta mielenkiintoista.

  Voin vakuuttaa (fysikaalisten tieteiden tohtorina), että "konsensus" on kaikkea muuta kuin (alarmistien lanseeraama) totuus. Valtavirran tieteilijät ovat paniikissa, kun lämpötilat eivät tällä vuosikymmenellä ole nousseet "odotetulla tavalla". Heille (ja erityisesti IPCC/NASA-johtaville yltiöalarmisteille) on "tärkeintä olla oikeassa", he eivät piittaa luonnon- tai maapallon suojelusta "tuon taivaallista" vaan odottavat (ja pelottelevat määrärahoja sadakseen, joita Al Gore varapresidenttinä heille myönsi "unohtaen" NASAN alkuperäisen avaruustutkimus-idean).

  Tämä vaikutusvaltainen klikki "terrorisoi" ihmisten mielipiteitä, vain Tshekin presidentti Vaclav Klaus on uskaltanut kyseenalaistaa heidän motiivinsa.

  VastaaPoista
 4. En rinnastaisi kreationismia eli uskontoa ilmastonmuutoskritiikkiin. Evoluutiosta on paljon enemmän konkreettisia todisteita, minulla itsellänikin on Japanista haettu 2 miljoonaa vuotta vanha fossiili.

  Ilmastonmuutoksen, erityisesti antropogeenisen,todisteissa on vielä paljon kysymysmerkkejä. Voi olla luonnollisia tekijöitä, joita emme vielä tunne tai joita ei ole tutkittu, kuten Maan magneettikentän kiihtyvä heikkeneminen, joka tietokonemallien mukaan ennakoi polariteetin vaihtumista.

  VastaaPoista