sunnuntai 22. helmikuuta 2009

Hiilidioksidi ei ole saaste vaan ravinne

Tämä totuus tuppaa usein unohtumaan "ilmastonmuutoksen" kauheuksilla peloittelevilta !
Tuo Afrikan trooppisten metsien biomassan lisääntyminen viime aikoina, ellei se ole palautumista jostain aiemmasta,kuulostaa hyvinkin loogiselta, kohonnut CO2 ilmakehässä
kiihdyttää kasvua aivan kuten kasvihuoneissa,jonne hiilidioksidia lisätään samasta syystä ( ei siis esim. "kasvihuoneilmiön" eli lämmittämisen takia,lämpeneminen johtuu lasista (tai muovista).

Näin siis luonto korjaisi tuon suuremman pitoisuuden, "syö" sen pois ja planeetta vihertää entistä kauniimmin ! Merten levät tekevät samaa ja koska huomattava osa meristä kärsii levien kasvulle tärkeän raudan puutteesta, voisi raudan lisääminen kiihdyttää levän kasvua ja siis hiilidioksidin sitomista. Erkki Kauhanen uudessa TM:ssa
kertoo saksalaisten kokeilevan teoriaa,mutta minä kerroin samassa aviisissa jo 2006,
että hommaa testattiin jo silloin Eteläisellä Jäämerellä merentutkija Martinin johdolla. Martin oli niin varma teoriansa toimivuudesta,että hän vaahtosi luennoillaan: "Antakaa minulle tankkilaivallinen rautaa ja teen teille uuden jääkauden !" Siis hiilidioksidia sitoutuisi pois niin paljon,että alarmistien teorian käänteisilmiö jäähdyttäisi voimakkaasti maapalloa. En muista lukeneeni kokeen tuloksista, kymmeniä tonneja rautaa kuitenkin suollettiin mereen.

3 kommenttia:

  1. Kirjoitin tuosta Martin et al kokeesta eteläisellä jäämerellä TM:aan v. 2006, siitä oli silloin artikkeli mm. SciAm´issa, nyt en onnistu pikaisella haulla löytämään sitä ja jutun konsepti ja materiaali meni edellisen läppärin kovalevyn hajotessa ! Siinäkin muistaakseni varoiteltiin,ettei merten ekologiasta tiedetä vielä riittävästi ja kokeen lopputulos voisi olla vahingollinenkin.

    VastaaPoista
  2. NASA GISS Dr James Hansen pitää hiilidioksidia saasteena ja toimii Greenpeacen puolestapuhujana:

    http://vimeo.com/3268481?pg=embed&sec=

    VastaaPoista
  3. Hiilidioksidia mittaava satelliitti ehkä auttaa selventämään hiilidioksidin roolia "saasteena" eli sen vaikutusta ilmaston lämpenemiseen. Koska hiilidioksidille arvioitu säteilypakote on metafysikaalinen (ei mitattavissa oleva)käsite, tarvitaan lisää kokeellista tietoa. Säteilypakote ei siis ole mitattavissa oleva fysikaalinen suure (vaikka näin väitetään), sillä molekyylien virittymistilojen (värähtelyt + rotaatiot) purkautuessa emittoituva säteily ei "kerro" onko se lähtöisin hiilidioksi- tai esim. vesimolekyyleistä. Useimmiten viritystilat purkautuvat törmäyksissa muihin molekyyleihin ja lämpö siirty konvektiolla ilmavirtausten viemänä. Emittoitumista tapahtuu sekä avaruuteen että alaspäin.

    Niinpä satelliittimittaukset voivat auttaa "saaste-hiilidioksidin" selvittelyssä:

    http://www.guardian.co.uk/environment/2009/feb/21/nasa-orbiting-carbon-observatory-oco

    VastaaPoista