maanantai 2. tammikuuta 2012

BREAKING POINT? IL ei päivän hesarin jutussaan syyllistä enää ihmistä ja hiilidioksidia!
(Newsweek-lehdenkin piti panna otsikkoonsa selityssarake katekismuksen tapaan, "mitä tämä on", etteivät lukijat säikähtäisi lehden poikenneen uskon linjalta).
HS-Vieraskynä tänään


Ällistyneenä luin aamun hesarini "Vieraskynä"-osiosta pääkirjoitussivulla (linkki yllä) Ilmatieteen laitoksen professori Heikki Tuomenvirran ja ryhmäpäällikkö Adriaan Perrelsin kirjoituksen "Ilmasto- ja talousriskit kytkeytyvät toisiinsa".

Kirjoituksessa linkitetään äärimmäiset sääilmiöt "ilmastonmuutokseen",joka kuitenkaan tutkimusten mukaan ei pidä paikkaansa tai siitä ei ole tieteellistä todistetta. IPCC otti sen uusimpaan raporttiinsa vain, koska YK:n pääsihteeri oli sattunut vain viikkoa aikaisemmin puheessaan toteamaan, että pitää varautua lisääntyviin ympäristäkatastrofeihin ilmastonmuutoksen johdosta. Kun raportin lukee läpi ilman "agendaa", huomaa sen yllättävän seikan, ettei siinä enää väitetä ilmiön olevan antropogeenista alkuperää, vaan myönnetään, että todisteet eivät riitä ja lämpeneminenkin on mielipidekysymys.

Onko, ilahduttavaa kyllä, tiedon valo lopultakin tavoittanut myös Ilmatieteen laitoksemme ja nyt pyritään varovasti ja askel kerrallaan ulos agendasta siirtämällä huomio sattumalta esiintyneisiin myrskyihin? En toki edes villeimmissä unelmissanikaan uskonut, että koskaan myönnettäisiin oltun väärässä ja kun kerran muhkea verotusmekanismi on luotu, eihän siitä voi luopua,jonkun se on Etelä-Euroopan maiden kulutusjuhlat kuitenkin maksettava ja tutkijoiden maine säilytettävä.

9 kommenttia:

 1. Agendasta ei luovuta, ainoastaan strategiaa hiotaan. Ovat huomanneet, että suora hyökkäys ei toimi riittävän hyvin.

  Poliitikot ja virkamiehet saavat verorahaa ja yksityisen sektorin kumppanit lainsäändännön vaatiman teknologian tilauksia. Agenda on olemassa niin kauan kuin tämä rikollinen allianssi hyötyy siitä.

  VastaaPoista
 2. Monet kiitokset mielenkiintoisista plokikirjoituksistasi, seuraan mielenkiinnolla päivittäin.

  Chevy Volt syttyy myöskin palamaan. Artikkeli forbes.com 12.12 2011 by Jim Henry.  Onnekasta Uutta Vuotta 2012, 'Don't give up'.

  Kai Ullner
  Adelaide AUS

  VastaaPoista
 3. @Kai Ullner

  Kiitokset ja Hyvää Uutta Vuotta myöskin :)!

  (Australia onkin ainoa manner Etelämantereen lisäksi,jossa koskaan en ole käynyt,mutta kuka tietää, jos ikää riittää ja lottovoitto tulee ..)

  VastaaPoista
 4. Japanin tsunamikin oli saatu ujutettua hienosti ilmastonmuutosta käsittelevään kirjoitukseen :)

  VastaaPoista
 5. @Taisto Mänty

  Todellakin! Olisiko Risto Isomäki palkattu ilmastoasiantuntijaksi Ilmateologialle? Ristohan (paikallislehtien väitteen mukaan,en ollut paikalla) Nummelan kirjastossa "Con Rit":a markkinoidessaan kertoi kansalle tsunamin johtuvan ilmastonmuutoksesta. Protestoin tuosta paikallislehtiin,joista toinen julkaisikin,mutta keskustelua siitä ei revennyt,hengenlento on matalaa täällä landella ja kansa uskovaista. Juttututtuni pihapiiristä oli paikalla ja kysyi, tunteeko Risto minut. Kuulemma tunsi ja sanoi: "Tanskanen osaa tehdä monta virhettä yhdessä lauseessa". En minä tuosta pahastunut,hyvä kun lukee tekstejäni;).

  VastaaPoista
 6. Presidentti Halonen mainitsi uudenvuoden puheessaan sanan globalisatio 5 kertaa, kestävä kehitys 5 kertaa ja ilmatomuutos, varsinkaan ihmisen aiheuttama,ei kertaankaan.
  Kuten yllä jo huomattiinkin ,IL ja agenda pehmentää pelotteluaan huomattuaan tilanteen mahdottomuuden?

  VastaaPoista
 7. Olisiko bloginpitäjällä kuitenkin ylioptimistinen johtopäätös HS:n jutusta...

  Kiitos kuitenkin kun jaksat taistella, paremman lopputuloksen voisi kuitenkin saavuttaa kun asiat esittäisi rauhallisemmin. Myös käännösjutut olisivat toivottuja ja niillä voisit saada enemmän aikaan kuin "riehumalla"

  VastaaPoista
 8. On "kana kynimättä" hesarin kanssa,joka asettaa täydelliseen banniin,mutta oikeassa olet,palataan asialinjalle, eihän tuolle mitään kuitenkaan voi ..

  VastaaPoista