maanantai 30. huhtikuuta 2012

Silloin kun valtamedia vielä antoi tilaa totuudelle

Silloin kun vielä olin armoitettu Tekniikan Maailman tiedekirjoittaja, eli ennen vihreän päätoimittajan astumista virkaansa, kirjoitin myös jutun uraanikaivostoiminnasta: TM 6-2006 En kainostellut asiantuntemustani, olin nuorena kemistinä Suomen ensimmäisen, silloin hys-hys -salaisen uraanikaivoksen rikastuslaitoksen analyytikkona ja myöhemmin perehdyin säteileviin alkuaineisiin mm. Suomen Akatemian rahoittaman ydinlaskeuman saasteisotooppien tutkimusryhmän jäsenenä. Kirjoitin myös pitkän kommentin uraanikaivoksista Helsingin Sanomien "Mielipide"-osioon, jonne se tuli ihan kuvan kanssa. Siinä laskin leikkiä, jossa totesin tietyillä paikkakunnilla Kaakkois-Suomessa olevan terveellisempää kutsua vieraat kahville uraanikaivokseen kuin kotiin. Seuraavana päivänä minulle soitti osoitetietoni toimituksesta saanut vanha kaivosinsinööri, joka kiitteli nauraneensa niin että vedet tulivat silmiin. Hupaisaa oli,että mielipidetoimitus kysyi ennen julkaisua silloiselta tiedetoimittaja Marko Hamilolta, että "Onko se Tanskanen vakavasti otettava mies?". Hamilo vakuutti, että on. Ei noilta vihreiltä eukoilta,jotka suolsivat tuubaansa joka numerossa, krediittejä kysytty! Noita aikoja:)! Nyt ei totuus enää kelpaa vihreiden valtaamaan mediaan.

5 kommenttia:

 1. Hamilo = Phony??. Tuskin sentään. Ainakin Phonu on terveen sekptinen ilmastoasioissa mutta Hamilo ei.

  VastaaPoista
 2. Tämä plokia lukiessa totuus todella on "tuolla jossain", koska täällä se ei ainakaan ole :D

  VastaaPoista
 3. @Anonyymi

  No,heitin koepallon;). Totta kyllä on,jos uskomme omaa kertomaansa,että Hamilo on psykol.yo ja "Phony" insinööri ja peruskoulun opettaja. Mutta uskommeko?

  VastaaPoista
 4. @tyy

  Ei varmaankaan sinun totuutesi. Mutta,luet ahkerasti "plokia",se on hyvä,ehkä se siitä valkenee;)!

  VastaaPoista
 5. @Mikä/kukahan se on tämä "Kasbach",joka innokkasti linkkaa blogiani? Ei minulla mitään sitä vastaan,mutta ihan varmuuden vuoksi sanon,etten tunne ja en ole tutustunut mielipiteisiinsä,joten en ota vastuuta.

  VastaaPoista