tiistai 1. toukokuuta 2012

Helsingin Sanomat julkaisi Talvivaara-kommenttini!

Noin: HS-digilehti tänään 1.5.2012 Nyt menee kyllä viherväellä lasimestarin silli väärään kurkkuun ;)! Siltä varalta, ettei tuota digilehteä pysty lukemaan ilman tunnuksia tätä kautta, alla teksti sellaisena,kun sen lähetin eilen lehdelle. Muutoin identtinen, ainoastaan tuo "suu vaahdossa" ja linkit uutiseen ja blogiin on poistettu: "Pyydän tilaa kommentille: TUULIVOIMA TAPPAA LINTUJA MONINVERROIN TALVIVAARAA ENEMMÄN Talvivaaran kolmekymmentä kuollutta lintua, joiden kuolinsyy on vielä selvittämättä,herättää voimakkaita intohimoja eläintenystävien keskuudessa ja kaivoksen vastustajat hyödyntävät tätä täysin rinnoin. Voi olla, että Talvivaarassa on vähätelty vaaroja la laiminlyöty jätteiden käsittelyä,mutta ihmetyttää, ettei tuulivoimaloiden siipien päivittäin tappamien kymmenien lintujen kohtalo aiheuta yhtä voimakasta reaktiota? Maailmanmitassa tuulivoima tappaa vuosittain miljoonia lintuja ja mm. Kanadassa on juuri sukupuutolta pelastettu upea Californian Condor-kotka häviämässä tuulivoimaloiden giljotiineissa, asiasta kertoi vuoden alussa "Townhall"-lehti. http://townhall.com/columnists/pauldriessen/2012/01/16/charles_manson_energy http://ilmastohuijaus.blogspot.com/2012/01/vihrea-charles-manson-energia-tappaa.html Sanovatko vihreät, jotka Talvivaaran uraaniluvan jälkeen ovat suu vaahdossa laukanneet Brysselissä valituksia Talvivaarasta tekemässä, että tuulivoiman tappamat linnut kuolivat "hyvän asian puolesta"? Hannu T Tanskanen Vapaa tiedetoimittaja Nummela (Vihti)" Tässä kommentti vielä varmuuden vuoksi paperilehdestä scannattuna: HS 1.5.2012

31 kommenttia:

 1. @Siis jos tuo näkyy linkatussa digiversiossa muullakin kuin minun koneellani,jonne olen antanut digilehden tunnukseni, se on "Mielipide" (c)-sivulla oikealla yhdellä palstalla!

  VastaaPoista
 2. @ Greenpeacen hörhöt jälleen isänmaan kimpussa:

  YLE

  Ei aluetta,jolla maamme saisi tuloja ja hyvinvointia,etteivät nämä vihreät "isänmaan parturit" olisi sabotoimassa. Pitäisikö jäänmurtajiamme seisottaa koko kesä toimettomina satamassa? Eipä ihme,että Greenpeacen (lue "RedWar")
  perustaja lähti koko koplasta ja tuomitsee toimet.

  VastaaPoista
 3. Ehkä hesari halusi keventää ;)

  Kaivoksia tarvitaan, mutta Talvivaarassa on ryssitty perusteellisesti.

  VastaaPoista
 4. @Miten vain,tärkeintä että julkaisevat.

  Ei kukaan kiistä,etteikö asioita olisi voitu paremminkin tehdä,mutta tuo lintujuttu (kunnes toisin todistetaan,epäilen vahvasti,että viherkopla toi ne sinne), vaikka nyt olisivatkin myrkytykseen kuolleet,on kyllä tyypillistä vihreää "oravankakka"-tuubaa, jota hehkutetaan.

  VastaaPoista
 5. maailmanmittakaavassa kaivostoiminnan aiheuttamat lintukuolemat
  onkohan niistä tietoa ettei tulisi liian tarkoituksenhakuista uutisointia
  vaikka näinhän yleensä ihminen tekee se itselle tärkeä totuus ainut ja oikea
  Enkä kyllä kannata myöskään niitä tuulimyllyjä

  VastaaPoista
 6. Ylipäänsä, ei luontoa tulisi tuhota sen perusteella, että ihmiset nyt sattuvat tarvitsemaan jotain. Luonnon ehdoilla täytyy mennä - näin turvataan kestävä kehitys ja tulevaisuus meidän lapsillemme. Sinun mielipiteilläsi ei pitkälle pötkitä. Nämä "viherhörhöt" suojelevat luontoa. Mikä siinä on niin väärin.. sekö, että se ei ole taloudellisesti tuottavaa? Ja puolusteletko tällaista luontoa tuhoavaa kaivostoimintaa jotenkin? Pistetään vaan niitä ydinvoimaloitakin joka paikka täyteen. Kuolee sitten kaikki linnut kerralla, eikä pikkuhiljaa tuulivoimaloiden tappamina.

  VastaaPoista
 7. @Toki lintu- ja muidenkin eläinten,jopa ihmisten kuolemia sattuu kaikessa toiminnassa, siltä ei voi välttyä. Mutta uhkaukset kaivoksen sulkemisesta noiden lintujen takia,joiden kuolinsyy ei edes vielä ole selvillä, on silkkaa viherpropagandaa. Mitään meteliä nämä eivät nosta tuulimyllyjen teurastamista linnuista.

  No,"viherhörhöjen" luonnonsuojelu ja "kestävä kehitys" ovat varsin tarkoitushakuisia mantroja. Kuten tiedät, harppisaksan kaatuessa Stasin/KGB:n aivoriihi kokoontui pohtimaan keinoja lännen talouden tuhoamiseksi ja lupaavimmaksi havaittiin silloisessa Länsi-Saksassa nousemassa oleva viherliike, joka vetosi nuoriin idealisteihin. Punainen terrori oli tullut tiensä päähän Baaderin-Meinhoffin myötä, nyt oli aika vaihtaa väri kompelementiksi. Jos huomaat, vihreät eivät hyväksy mitään, kun se toteutuu, vaikka ovat ensin olevinaan ajamassa sitä. Näin kävi biopolttoaineiden kohdalla ja niin tulee käymään minkä hyvänsä kohdalla,joka saattaisi tuoda hyvinvointia. Vihreiden vanha kaarti on kiivaimpia taistolaisia, kuten Satu Hassi, Anne Sinnemäki ym. On sanottu, että pahin mitä ympäristönsuojelulle saattoi tapahtua, oli että kommunistit ottivat sen mantrakseen. Kun ympäristöä oli idässä "suojeltu" niin, että paska ulottui kaulaan asti, lähdettiin levittämään ilosanomaa länteen!

  VastaaPoista
 8. @Anonyymi II vielä:

  Kas ihminenkin on osa luontoa. Linkola hävittäisi ihmisen ja Kaurismäki rikkaat ihmiset,mutta eläinlajit jatkaisivat armotonta taisteluaan ja aina niskan päälle päässyt laji lisääntyisi ja tuhoaisi ympäristönsä ja itsensä. Ihminen sentään älyllään ja teknologiallaan pystyy tekemään jotain sen estämiseksikin tai ainakin hidastamiseksi.

  Teollisen ja taloudellisen toiminnan pitää olla kannattavaa myös taloudellisesti,muutoin se on lyhytikäistä. Erilaiset sosialismit unohtavat tämän ja kuvittelevat mannaa satavan taivaasta. Jaetaan katteetonta rahaa sosiaalipummeille äänten kalastamiseksi.

  Ja miten ja miksi se ydinvoima kaikki linnut tappaisi kerralla? En muista äkkkiä yhtään ydinvoiman tappamaa lintua, päinvastoin, taitavat uida onnellisina voimalan lämpimissä jäähdytysvesissä.

  VastaaPoista
 9. "If you like people like Sarah Palin , Sean Hannity , Ronald Reagan, Michelle Malkin , Glenn Beck, Newt Gingrich and Mark Levin, then Townhall Magazine is the magazine for you."

  Semmonen lehti.

  VastaaPoista
 10. @Kyllä, pidän kovasti kaikista mainituista;)! Erityisesti Ronaldista,joka lupasi ja tappoi "Pahan Valtakunnan".

  Anonyymille varmaan sopisi paremmin Pravda, josta tykkäävät Stalin, Molotov, Castro, Putin ja muut kivat kaverit?

  Semmonen lehti.

  (Eikä tietenkään pidä unohtaa vihreiden rakastamaa Volkische Beobachteria, natsipuolueen lehteä ja Magneettimediaa,Ylivieskan Aatun kanavaa)

  VastaaPoista
 11. Älä nyt sentäs väitä, että pidät Palinista ja Newt Gingrichistä ;) Nuo muut voin vielä ymmärtää. Ronald Reagan ei varsinaisesti kyllä kaatanut Neuvostoliittoa omilla tekosillaan, Neuvostoliitto kaatui omaan järjettömyyteensä. Reagan on kuitenkin vielä sellainen herra jonka tekosia voi pitää positiivisinakin, riippuu näkökulmasta.

  VastaaPoista
 12. @Mikäs Sarahissa vikana,upea nainen ja terveet mielipiteet? Täällä kommunismin ulkomuseossa tietenkin kuulostaa oudolta, emme ole tottuneet vapaaseen mielipiteen vaihtoon, media sensuroi kaiken sellaisen "äärioikeistolaisena", eli kotiin, uskontoon ja isänmaahan uskova hetero, valkoinen, kokolihaa syövä mies on täällä uudessa Sodomassa ja Gomorrassa kummajainen?

  Kyllä sillä, että Reagan haastoi neukkulan äärettömän kalliiseen "Tähtien Sota"-projektiin, oli merkitystä neukkulan talouden romahtamisessa.

  VastaaPoista
 13. Sarahista tulee kyllä meikäläiselle sellainen olo, että ei kauaa kestäisi ennen kuin olisi kolmas maailmansota käynnissä jos hänet valittaisiin, ainakin jos puheet pitävät paikkaansa. Sinänsä mielipiteet on muuten ihan ok ainakin tietämyksen tasoon nähden, mutta ulkopolitiikassa ei voisi pahemmin pieleen mennä. Yhdysvaltojen on lähiaikoina yksinkertaisesti pakko luopua maailmanpoliisin asemasta ja aloittaa diplomatian harrastaminen ulkopolitiikassa. Taloudellinen tilanne on nyt käytännössä sama kuin kylmän sodan lopulla, tällä kertaa vain jenkit ovat neukkujen roolissa. Nythän välit suurvaltojen välillä ovat viilenneet jo sille tasolle, ettei asevarustelukilpa ja erilaiset "proxy" sodat ole kuin kivenheiton päässä. Käytännössähän jenkkilässä on harrastettu molempia jo kymmenisen vuotta. Nyt vain aletaan olla siinä kohdassa, jossa Venäjän ja Kiinan on pakko tulla mukaan. Kynnyskohtiahan ovat etenkin Iran ja Syyria, niitä ei ole varaa Venäjällä eikä Kiinalla menettää. Siitä voidaan sitten kiistellä loputtomasti kenellä on parhaat asevoimat, mutta se on ainakin varmaa, että jenkkilän talous ei enää kestä edes nykyisellä meiningillä ellei tehdä radikaaleja uudistuksia joiden puolesta on liputtanut lähinnä vain Ron Paul.

  Reaganin rooli Neuvostoliiton kaatumisessa on vähän kyseenalainen, mutta varmasti "Tähtien sodalla" oli merkitystä, merkityksen suuruus on sitten kysymys johon ei ole selvää vastausta.

  VastaaPoista
 14. @No jaa,koskas se Yhdysvallat on sodan aloittanut,useimmiten vedetty mukaan jotakuinkin väkisin. Wanhaa Eurooppaakin pelastamaan jo kahdesti ja kolmas kerta varmaan islamilta. Teknologinen ja sotilaallinen etumatka Venäjään ja Kiinaan on pari-kolme sukupolvea ja innovatiivisuus toista luokkaa. Venäjän "suuruus" perustuu vain öljyn vientiin, ei pelkkänä raaka-aineen toimittajana pitkälle potkita.

  VastaaPoista
 15. Miksi pitää aina olla vasemmistolainen pravdan-tilaaja jos nauraa äärioikeistolle? Amerikka on typerä esimerkki siitä mitä tapahtuu kun uutiskanavilla on omat poliittiset vakaumukset. Uutiskanavilla! Fox News jo pelkästään lähteenä on yhtä uskottava kuin hikipedia.

  Sinun kommenttisi pääsi kuitenkin Helsingin Sanomiin. Arvostan kriittistä näkökulmaa ja luen tätäkin blogia usein. Mutta. Aina kun lähteenä on Fox News tai Townhall tyyppiset konservatiivien 'We see only what we want to see' uutiskanavat, katoaa juttujen uskottavuus minun silmissäni.

  VastaaPoista
 16. Ongelma vain on, että mikään innovatiivisuuden aste ei enää pelasta jos nykymeno jatkuu. Syyhän lienee pääasiassa erilaiset finanssisektorin innovatiiviset instrumentit, joilla kaikki raha siirretään Cayman-saarille heti sen ilmestyttyä talouteen. Kun olit muistaakseni taloustiedettä lukenut niin tiedät varmaan itsekin mitä 700 000 miljardin dollarin johdannaismarkkinat tarkoittavat. Tai siis tuo on se virallinen luku jonka BIS ilmoittaa, ken tietää mitä kaikkea sen ulkopuolella on.

  Eivät jenkit enää noin edellä ole tekniikassa tai sodankäynnissä yleensäkään, joskin edellä ovat vielä. Miten sitten käy kun maavoimien sotilaiden (yli 30% jatkuvassa mielenterveyslääkityksessä ym ym) heikko taso lasketaan mukaan, se varmaan riippuu ihan konfliktin tyypistä.

  Venäjän talous tosiaan pohjaa tällä hetkellä lähes kokonaan raaka-aineiden vientiin, mutta sillä vaikuttaisi pärjäävän tällä hetkellä aika hyvin, luonnonvaroja kun ei voi aivan samalla tavalla ryöstää niin kauan kuin valtio on riittävän vahva.

  VastaaPoista
 17. @Anonyymi


  "Miksi pitää aina olla vasemmistolainen pravdan-tilaaja jos nauraa äärioikeistolle? Amerikka on typerä esimerkki siitä mitä tapahtuu kun uutiskanavilla on omat poliittiset vakaumukset. Uutiskanavilla! Fox News jo pelkästään lähteenä on yhtä uskottava kuin hikipedia"

  Ja uskot,ettei täällä ole uutiskanavilla ja erityisesti "valtion tuutilla", eli 1-2 kanavilla poliittista ohjausta? Ilmiö johtuu vain siitä,että olet tämän kaksi sukupolvea kestäneen aivopesun uhri, jossa "äärioikeistolaisuus" ja "nato" julistettiin kirosanoiksi. Jenkeissä MSNBC on yltiöliberaalinen tv-kanava, jossa homppelitkin juhlivat, Ted Turnerin CNN väittää olevansa puolueeton, mutta kyllä liberaalilataus on vahva sielläkin ja onhan Turnerilla muijana tämä P-Vietnamin tykin piipulla istunut ja omia sotilaitaan halventanut kommariakka Jane Fonda.

  Se, että kommenttini PITKÄN ajan jälkeen taas pääsi hesariin, on joko tapaturma tai siellä oli vapputuuraaja,joka ei tiennyt, että olen ikuisessa boikotissa (varmaan erotettu jo). Jatkokommentti ei enää päässyt, joten vihreä sana jäi viimeiseksi ja todisteitani ei julkaistu. Saattoi olla harkittu mollauskin.

  VastaaPoista
 18. @Anonyymi

  "Ongelma vain on, että mikään innovatiivisuuden aste ei enää pelasta jos nykymeno jatkuu. Syyhän lienee pääasiassa erilaiset finanssisektorin innovatiiviset instrumentit, joilla kaikki raha siirretään Cayman-saari.."

  Ironista on, että Bush-nuoremman hallinto lanseerasi nuo asuntolainat,jotta köyhätkin pääsisivät omistusasuntoon. Lainaa ottivat kaikki neekerit ja latinot,joilla ei ollut joko mahdollisuuttakaan tai edes aikomusta maksaa lyhennyksiä ja ruletti alkoi siitä, kun näitä roskalainoja myytiin edelleen ja asuntojen arvo romahti. Oikein harmitti, että kun pari vuotta sitten olisi saantu asunnon jenkeistä tosi halvalla, ei ollut rahaa mitä sijoittaa, kun tämä sosialistimaa vei minunkin omaisuuteni. On myös muistettava, että USA:lla on valtava kultavaranto taalan takana Fort Knoxissa.

  Sotilaallisesti jenkeillä on teknologian lisäksi arvokasta pääomaa tuoreessa sotakokemuksessa, jota ei mikään harjoitus tai simulaatio korvaa.
  Nuo "mielenvikaiset" on useimmiten vain keino kupata ilmasta rahaa. Samoinhan kun Vietnamin "agent orange" ja Persian Lahden uraaniammusten
  "syndrooma" ilmeni, kovin moni keksi oireet itselläänkin ja "veteraanijärjestöt" ovat kova painostusryhmä USA:ssa.

  VastaaPoista
 19. Se arvokas "pääoma" on ihan oikeasti myös post-traumaattisesta / Persianlahden syndroomasta kärsivää sakkia. Miten voit edes kuvitella ettei sotiminen sekottaisi päätä?

  http://opinionator.blogs.nytimes.com/2011/12/22/soldiers-choice/

  Ja ei noilla kultavarannoilla jenkit ole veloistaan pääsemässä. Maa on täynnä mm. poliittisesti sitoutuneita äärikristittyjä sekä juutalaisia ja pääoma ja lobbaajat hallitsee poliitiikkaa. Suomessa ei ole sellaisia pääomia jotka merkittävästi kontrolloisivat meidän poliitikkoja.

  Mikä on esimerkiksi Suomen Kommunistisen Puolueen kannatus? Persutkin ovat hiipumassa, koska niiden puoluelistoilla on liikaa idiootteja. Täällähän on vahva Kokoomus, jota ei olla vähään aikaan syrjäyttämässä. Hyvä niin. Ei esimerkiksi kaikki ympäristöhuolet ole jotain vuosikymmeniä vanhaa idealismin istutusta. Vihreällä rahastaminen ottaa kyllä päähän ja ydinvoiman vastustajat eivät ole ottaneet asioista selvää.

  Hesarin taso on kyllä laskenut, ja se johtuu osittain nuorista vihervasemmistolaisista liberaaleista jotka keskittyvät enemmän kynän teroittamiseen ja nokkeliin sanaleikkeihin, kuin itse journalismin tasoon. Silti Suomessa informaatio on suhteellisen neutraalia. Jos heilahteluja on, jokainen fiksu näkee kyllä rivien välistä pienen liputuksen ja osaa siten keskittyä itse tietoon. Talvivaara on tehnyt ympäristörikoksia. Tuulimyllytkin tappavat satoja tuhansia lintuja. Nämä asiat eivät poissulje/kumoa toisiaan.

  VastaaPoista
 20. Lisään vielä että terrorismin vastainen sota on yksi pääsyylisistä amerikkalaisten vararikkoon. Neuvostoliitonkin sota Talebaneja vastaan oli se viimeinen naula arkkuun joka sen valtakunnan romahdutti. Ei se Reagan ollut.

  VastaaPoista
 21. Tuo luku 30% koskee siis siellä taistelukentällä olevia. Jonkin korkea-arvoisen armeijan lääkärin arvio muistaakseni, tai sitten tilastoista otettu. Meno on kyllä ollut aika karmeaa taistelukentillä ainakin veteraanien kertomien mukaan. Youtubessakin riittää kyllä näitä videoita. Tilataan pommi-isku moskeijaan perjantai-rukousten aikaan ja kun moskeija räjähtää niin videolta kuuluu raikuva nauru, sitä rataa...

  Toivotaan nyt kuitenkin, ettei tarvitse nähdä kenen armeijat ovat parhaita ;)

  Tohon mediahommaan on kyllä pakko yhtyä, Suomen mediat ovat suunnilleen yhtä pahoja kuin jenkkilän, tai oikeastaan pahempia, koska ne eivät kerro poliittista suuntautumistaan vaan yrittävät teeskennellä puolueetonta.

  VastaaPoista
 22. @En usko, että terrorismin vastainen sota,vaikka kallista onkin, olisi syynä USA:n talousvaikeuksiin.
  Valtionvelka meni juuri yli 100% vuotuisesta kansantuoteesta, mutta vaikkapa Japanilla se on yli kaksinkertainen siihen verrattuna, meillä noin puolet, mutta kyllä se siitä kasvaa, kun Kreikan ym. "velat" (lue: lahjoitukset) lankeavat maksettaviksi.

  Sekosiko meidän sotilaistamme suuri prosentti sodissa, en muista? Onhan se tuolla kaukana vierailla mailla rankempaa, mutta toisaalta US-armeijan kalusto ja safkat yms. paljon parempia. Ehkä pullamössösukupolvi on myös heikompaa. Itse sotiminen meni hyvin, Saddam ei juuri vastusta aiheuttanut jenkeille, mutta sitten terrorin alla oleminen ja erityisesti Afganistanissa käy hermoille. Noiden maiden pitäisi antaa olla ja pommittaa vain aika-ajoin uhkaavat sotilaalliset laitokset maan tasalle. Turhaan USA pelkää Irania, lättänäksi vain ydinpommitehtaat, mutta kun on vaalivuosi ja Obina tarvitsee kaikki äänet ...

  VastaaPoista
 23. Se on se pullamössösukupolvi. Itsekin kun kuulun vähän nuorempaan sukupolveen niin ei voi muuta sanoa.

  Kyllähän suomalaisiakin sodassa sekosi, mutta suurin osa pystyi jatkamaan taistelua ilman lääkitystä. Veikkkaisin, että tuo elintaso rintamalla on juuri se ongelma, eivät ole tottuneita eivätkä tiedä mitä sotiminen on. Venäläistä sotilasta on simputettu epäinhimillisesti koko palveluksen ajan, seurauksena sitä ei voisi vähempää kiinnostaa jos on pienen tykistökeskityksen alla siinä missä monilla jenkkisotilailla menee löysät pöksyyn kun kuulevat kiväärinlaukauksen. Yleisesti ottaenhan monet jenkit kuvittelevat värväytyessään menevänsä "puolustamaan kotimaata" ja sodan olevan jotenkin sankarillista. Koulutus vielä tukee tätä illuusiota, jolloin järkytys ei voisi olla pahempi taistelukentälle päädyttäessä.

  Ei niitä Iranin reaktoreita edes tarvitse pommittaa, eivät ne sitä ydinasetta ikinä tulisi käyttämään. Jättäisivät vain muut maailmankolkat rauhaan ja keskittyisivät omiin huoliinsa, terrorismi loppuisi pian, ainakin jos lopettaisivat samalla Israelin vasallina olemisen.

  VastaaPoista
 24. @Taidat vähän aliarvioida jenkit sotilaana ja yliarvioida ryssät? Vain huimalla ylivoimalla ne pystyivät Suomenkin lyömään.

  Kuola suussa Israelin tuhoa ja uutta holokaustia huutavat juuri todennäköisimmin käyttäisivät ydinpommia, sitä ei Iranin pidä koskaan antaa saada
  ja siitä Israel pitää huolen, jenkkien tuella tai ilman.

  VastaaPoista
 25. Jaa-a. Noh eivät ne jenkkisotilaat yleensä noin surkeita ole, osa kuitenkin on, monet. Venäläiset ovat kyllä parantuneet huikeasti, Georgiahan esimerkiksi meni jo ihan nappiin.

  Se Israelin tuhon huutaminen nyt on vain Iranin sisäpolitiikkaa. Samalla tavalla Israelissa huudetaan Iranin tuhoa. Myös uskonnolliseen fundamentalismiin vetoaminen on aika heikkoa, koska täällä länsimaissakin on aivan samaa puuhaa. Muun muassa Sarah Palin ja Tony Blairhan ovat sanoneet Irakin sodan olevan "tehtävä jumalalta". Sinänsä en toisaalta ihmettelisi jos Israelia vastaan hyökättäisiin, mutta ei ainakaan ydinasein, se olisi itsemurha.

  Toisaalta jos Israel vetäytyisi siirtokunnistaan ja aloittaisi rauhan tavoittelemisen niin alueelle voitaisiin ehkä saada edes näennäinen rauha.

  VastaaPoista
 26. @Enpä usko, ovat tyytyväisiä vasta kun Israel ja juutalaiset on hävitetty maan pinnalta. Sen jälkeen voi vihan kohteeksi ottaa meidät muut "vääräuskoiset".

  VastaaPoista
 27. Noh jotkut arabit ovat tuota mieltä, mutta suurimmalle osalle olisi tarpeeksi saada rauha alueelle. Itse uskoisin, että tällöin ääriliikkeiden kannatus laskisi, ja enemmistön mielipide muuttuisi suhteellisen maltilliseksi.

  Kyllähän näitä hulluja on meinaan ihan yhtä paljon kristityissä ja juutalaisissakin, ylipäätänsä kaikissa monoteistisissa uskonnoissa. Ne eivät vain ole saaneet ääntänsä kuuluviin niin hyvin vakaina aikoina.

  VastaaPoista
 28. @Noh,keskustelu alkaa mennä niin paljon sivuun topikin otsikosta,että jätetäänkö silleen;)?

  VastaaPoista
 29. Entäs nyt kun on se tieto lintujen kuolemasta Talvivaarassa.
  Tuli vaan "rapattua" liian herkästi ja heiteltyä niitä epäilyjä syistä??

  Hyvä että jäi siihen 30.een kuolleeseen lintuun???

  VastaaPoista
 30. Määrä on mitätön muista syistä kuolleiden lintujen määrään verrattuna,paljon melua tyhjästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kysy oli pikemmin siitä viherhöperö-salaliitosta että olisivat kuskanneet
   ne linnut sinne
   sitten kun tuli ilmi ettei niin ollutkaan ni voihan sitä vähätellä määrää
   ei se vaan muuta asiaa että siellä ne myrkyt lilluu.
   nää työpaikka perusteet on aina kaksijakoisia sitten kun on kaikki otettu irti maasta niin ne myrkyt kyllä aina jää repii sitten siitä elantoa
   mielestäni on vaan lyhytnäköistä toimintaa
   mut eihän mitään tapahdu mun elinaikana harmi vaan kun sattuu olemaan jälkikasvua

   Poista