lauantai 21. maaliskuuta 2009

"Earth Hour" - suuri tottelevaisuuskoe


Viherliikkeen masinoima maailmanlaajuinen "tottelevaisuuskoe", ilmastouskon sakramentti
tapahtuu 28.3.,valot pitää sammuttaa kautta maailman. Vaikkei tuo tunnin sähkökatko sinänsä vaarantaisi vakavasti mitään,pitää sitä jo demokratiaan kuuluvana ilmaisunvapautena uskaltaa vastustaa ja antaa valojen loistaa. Kun "ilmastonmuutos"-sana jo saa kuolan lentämään,kuten Pavlovin koirilla, suurella osalla kansaa,on omilla aivoilla ajattelu sitäkin tärkeämpää. Sähkökatko voi sinällään aiheuttaa vaarojakin,tulipaloja kun tuherretaan kynttilöiden kanssa ja perheväkivaltaa,kun urheilukanava pimenee.

4 kommenttia:

 1. Aion asentaa uuden lampun pelkästään sen takia, että voin pitää sitä päällä Earth Hourin aikaan.

  VastaaPoista
 2. Eikö suurimittainen sähkönkulutuksen vaihtelu ole vaaraksi sähköverkon vakaudelle?

  VastaaPoista
 3. Earth Hour 2009

  "Meillä on hyvä mahdollisuus saada jopa miljoona suomalaista osallistumaan ja sammuttamaan valot kodeistaan". Näin sanoo WWF:n Suomen pääsihteeri Timo Tanninen. Mainittakoon, että Tanninen aloitti tämän kuun alusta ympäristöministeriön luontoympäristöosaston ylijohtajana.

  Olisi mielenkiintoista tietää, sanooko hän tämän Maailman luonnonsäätiön (WWF) pääsihteerinä, ministeriön virkamiehenä vai yksityishenkilönä?

  Tulee mieleen Dr James Hansenin "riehuminen" Greenpeacen "mannekiinina". Oliko Hansen silloin NASA:n GISS-osaston johtaja vai yksityishenkilö mielenosoittajana.

  Roolien sekoittuminen on hämäävää. On ilmeisesti kiire järjestää tämän tyylistä toimintaa, kun aurinkotutkijoiden havainnot tulevat vääjäämättömästi vähentämään "hiilidioksidi-hypoteesin" uskottavuutta. Ilmatieteen laitokselta on jo "ärähdetty" Oulun yliopiston professorille Kalevi Mursulalle, joka on "uskaltanut" ottaa esille Auringon suuremman roolin viime vuosisadan lämpenemisessä.

  VastaaPoista
 4. Mikäli valot alkavat oikeasti lauantaina sammua, toivon selkeää säätä ja aion bongata tähtiä.

  VastaaPoista