sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Uusi tutkimus: Keskiajan lämpökausi ja pieni jääkausi maailmanlaajuisia
Michael Mann´in "kiekkomaila" joutuu entistä kummallisempaan valoon uuden tutkimuksen myötä, joka kertoo sekä keskiajan lämpökauden, että pikkujääkauden esiintyneen kautta maapallon, aina antarktiseen asti, ei vain eurooppalaisena anomaliana. Jo aiemmin on Kauko-Idästä löydetty todisteita (proxy) vastaavasta.LÄHDE


"This ikaite record qualitatively supports that both the Medieval Warm Period and Little Ice Age extended to the Antarctic Peninsula"

4 kommenttia:

 1. Joo. Todisteita löytyy koko ajan. Mutta ei se alarmisteja hetkauta, kyse heidän kohdallaan on mm. käännynnäisille tyypillisestä uskonnollisesta fanaattisuudesta. Ehkä he tavallaan ovat käännynnäisiä, koko alarmistien uskonlahkohan on perustettu vain muutamia vuosia sitten.

  VastaaPoista
 2. Luulisi kyllä, että ilmastonmuutosta tutkittaessa tulisi mieleen ensiksi tarkkaila auringon toimintaa. Täytyy nostaa hattua, että ovat saaneet keksittyä jotain niin ufoa kuin hiilidioksidivetoisen ilmastonmuutoksen...

  VastaaPoista
 3. AGW-teorian pönkittämiseksi M. Mann ja IPCC:n "lätkäjoukkue" yritti häivyttää Keskiajan lämpökauden maapallon ilmastohistoriasta. Tätä voidaan perustellusti pitää ilmastotieteen historian suurimpana virheenä. Ilman Keskiajan lämpökautta moderni lämpökausi olisi saatu näyttämään dramaattisemmalta ja sitä ei IPCC:n ytimeen kuuluvien tutkijoiden mukaan olisi voitu selittää muulla kuin ihmisen toiminnoista peräisin olevan CO2-pitoisuuden nousulla.

  Huvittavinta asiassa on, että vielä uusimmassakin IPCC:n raportissa (2007) väitetään, että 1900-luvun jälkimmäisen puoliskon 50-vuotisjakso olisi ollut Pohjoisen pallonpuoliskon lämpimin 1 300 vuoteen.

  Tässä ote tuosta raportista

  " It is likely that this 50-year period was the warmest Northern Hemisphere period in the last 1.3 kyr, and that this warmth was more widespread than during any other 50-year period in the last 1.3 kyr."

  Maailmalla on satoja eri maiden tutkimuslaitosten ja yliopistojen tutkimustuloksia sekä keskiajan lämpökaudesta että pikkujääkaudesta. Geologiset, astrofysikaaliset ja historialliset todisteet nykyaikaa lämpimämmästä Keskiajan lämpökaudesta ja vielä sitäkin lämpimämmistä jaksoista viime jääkauden jälkeen ovat kuitenkin yksiselitteisesti niin vakuuttavat, että niitä ei voi kumota. Sama pätee pikku-jääkauteen, jolloin oli hyytävän kylmää auringon aktiivisuuden ollessa pitkän aikaa erittäin alhaisella tasolla. Ne osoittavat myöskin sen, että jopa useiden asteiden suuruinen vaihtelu kuuluu luonnollisena ilmiönä maapallon ilmastoon.

  VastaaPoista
 4. Missä muuten M. Mann ja P. Jones ovat nyt? Melkoista hiljaiseloa ilmeisesti viettävät tai sitten puuhaavat "taustalla" edelleen! Toisaalta, oletettavasti he ovat nettonneet aivan tarpeeksi ettei enää tarvitse tehdän asian eteen mitään, "brändi myy" puolestaan. Toisin on A. Goren kanssa, joka vai jaksaa ja jaksaa...

  VastaaPoista